klik klik

klik klik !

Followers

Sabtu, 31 Disember 2011

Jom List kan senarai Azam baru korang ;)

Hey-2.

Assalamualaikum semua ! ^_^

Hey , hari ni kan . Nak list kan azam-azam baru tahun 2012.

Hehehehee .

oke, berikut ade lah list nye.

Sila klik untuk GAMBARAN nye oke !



P/S : klik tau , jgn x klik ! Doakan azam tercapai ! yeayy !

Stop writing.
Bye.

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 26 Disember 2011

10 tips SIMPLE nak jadik student DEAN LIST 4 FLAT :)

HaiHaiHai semuaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! *menjerittttttttt*
Assalamualaikum :)
Excited nye nak bagi tips hari ni ek.
Hehe. Xpela. Excited kejap je pon. X lame.
Oke. Tips ni sekadar perkongsian bersama ye.
Yela. semua orang nk success in their own life right ?
sape xnk berjaya? angkat la bahu tinggi-2! heee :) *joking*.
Oke. Jom terokai tips nye same-2 :)

1. Niat ikhlas Lillahi Taa'la.
~oke , setiap apa yang kita nk buat kat muka bumi Allah ni , mestilah berpandukan Niat ye kawan-2.
Hadis Nabi pun dah bagi tahu. Al-A'malu Binniyyat (Beramal dengan Niat).Mudah je nak buat.
Contoh la nak belajar kan. Just niat. "Aku belajar kerana Allah Taala".
Contoh la nak makan. Niatkan lah , "Aku makan kerana Allah Taala".
SIMPLE right? InsyaAllah , dengan niat, setiap perbuatan kita , ALLAH akan limpahkan 1000 rahmat dan berkat. Walaupun setiap ape yang kita buat tu kurang sempurna , sekurang-2 nya , Allah dah berkati kerana apa yang cuba kita lakukan adalah keranaNYA.

2. Jangan tinggal solat.
~Solat tu rukun islam yang kedua. Solat ni tiang agama. wajib setiap hambaNya melakukan suruhan itu tanpa sebab lain kecuali uzur (bagi wanita). Bende ni memang kene tekankan sikit la. sebab bende ni wajib. bukan nye direka ke ape. Allah dah perintahkan. so , setiap kali seusai solat , berdoa lah kepadanya. Allah sebenarnya tahu apa yang kita dah lakukan dan akan lakukan. Cuma ALLAH nak hambaNya merintih,menangis, merayu supaya apa yang kita dah dan akan lakukan itu mendapat HASIL yang memuaskan hati kita dan semua orang. Nak pahala lebih lagi,buat solat sunat juga ye :) InsyaAllah.

3. Amar Makruf Nahi Munkar.
~Ia bermaksud , lakukan perintahNya ,tinggalkan laranganNya. Kalau tadi , kita dah niat ikhlas kerana Allah , solat dan berdoa kepadaNya, so , skang kene la tinggalkan segala perbuatan keji dan buruk yang Allah x suke. perbanyakkan melakukan kebaikan dan perintahNya supaya bila kita selalu melakukan ke arah kebaikan , sedikit sebanyak , perkara munkar akan berkurangan dan boleh jadi ia akan "HILANG" dari sifat mazmumah kita tu. InsyaAllah, Allah akan menolong hambaNya yang selalu dan tidak pernah lupa kepada NYA.

4. Study SMART NOT Study HARD!
~Nape SMART? Bukan HARD? Sebab kalau HARD , sampai 2,3,4,5 pagi pon ade orang sanggup bersengkang mata semata-mata nak mengadap buku,menghafal,membaca dan sebagainya. Walhal , mata dah ngantuk, otak dah penat sebab seharian dari pagi otak asyik rushing,bekerja. Silap-2,apa yang dibaca tu pon x masuk dalam kepala. Betul tak ? Bila otak dan mata nak rehat? Oleh itu,bila tyme dalam kelas , FOCUSSSSSSS!! Kalau tak paham, tanye tyme tu jugak ! . Sebab bila bertangguh ni,jadi beban. Esok lusa,lecturer nk ajar lain dah, tapi yg semalam punye pertanyaan berKUBU dalam kepala. Tak sempat nak tanye. Last2,pelajaran seterusnya bertambah TAK PAHAM. Bila Focus dalam kelas,balik rumah nnt boleh revision sikit2,hafal sikit2. tak lah beban sangat kan? :)

5. Tampal note yang dipelajari.
~Cik Myra tau korang rajin dan kreatif. So,after kelas,sambil2 tggu bas tu , create la some note. cube ingat apa yang di pelajari mase kelas tadi. Bila dah balik,standby gam,selotape dan others utk tampal note tu dekat dinding. Create lawa2 sikit. nak gune magic color ke ape ke sukati la. asalkan menarik aty korang. Kalau boleh,kat tempat yg kite selalu lalu dan nampak. Contohnya,kat tepi katil. Sebelum tido,daripada korang conteng dinding,bek ngadap nota tu. Bangun tido pon jangan lupa buat mcm tu tau. InsyaAllah, sampai dah Grade pon korang x lupe punye. Amin. :)

6. Everyday is REVISION.
~Oke, hari-2 after dah study tu,jgn lupe nak revision pula ye. Sebab kalau kita revision ni,apa yang kita belajar hari-2 tu,kita akan ingat bukan setakat sampai final,maybe sampai bila-2 ingat.InsyaAllah.
Setiap kali nak revision,mesti lah pandai bajet mase. Contoh macam Cik Myra revision,setiap subjek dalam one hour. But dalam mase one hour tu,mesti revision betol2 dan focuss. sebab kalau x focuss,ibaratnye macam kita dah membazir mase. sekali sekala amek la 5 minit rehat. kalau straight je revision,otak pon boleh *blurrrr* hehe. Kalau rase one hour tu tak cukup,boleh la bajet sendiri. create your one schedule yeay ! Good luck! :)

7. Selalu bertanya.
~"Kalau tak paham,tanya saya. Jangan senyap je tau! Saya tak tahu awak semua ni paham ke tak." kata Cikgu/Lecturer kepada pelajar. Haa , selalu tak lecturer atau cikgu cakap macam tu.? So,korang pon,kalau tak paham,tanya. Kalau malu sangat nak cakap,cerita la kat kawan-2 yang kita tak paham yang tu,yang ni. Nanti kawan kita boleh tolong tanyakan. *kalau kawan tu sporting* hehe :). Kalau dah memang tak nak tanya dorang,tanya lah kengkawan korang. *Dorang takkan kedekut ilmu punya!* hee :)

8. Selalu ajar kawan seperjuangan.
~Korang ni kan,kalau ada la kawan kita yang x paham apa yang cuba dipelajari dan dia pon mintak tolong ajarkan,korang ajar la semampu yang boleh. Bukan korang je yang nk success kan? Kawan-2 korang pon nak pandai mcm korang jugak. Bila sama-2 tolong menolong, mana lah tahu pencapaian tahun tu LULUS DENGAN CEMERLANG 100% ke kan? Bangga Cikgu/Lecturer korang tu. Korang tau tak, kalau korang ajar kawan-2 korang,95% apa yang korang ajar tu,korang akan ingat. Sebab otak kita berfikir dan sentiasa menyimpan data-2 yang kita study. So ,bile korang asek repeat-3 apa yang korang cakap,kompem la ingat kan? InsyaAllah. X lupe. Dalam exam pon kompem you can do it~! :)

9. Berdoa kepada Allah.
~Bab-2 berdoa ni, mesti lah kita buat kan. Dah macam WAJIB. Yela,setiap kali after solat,mesti kita berdoa pada Allah. Kita hidup berpandukan DIA. DIA yang boleh tolong kita. Kerja-2 nk luluskan/nak FAIL kan bukan kerja penanda kertas. Allah berhak keatas semuanya. Kalau rajin korang "MINTA" kat DIA,InsyaAllah,rajin la DIA membalasnya. Tu yang kadang-2,kita rase kita da jawab betul da kat Final. TUP TUP GAGAL! Mesti pelik kan ? Haa,xyah pelik. Korang balik,bentang sejadah,solat la banyak-2. Berdoa kepada Allah dan muhasabah diri sendiri kenapa boleh jadik macam tu. Senang cite,kalau korang ingat kat DIA,kompem DIA akan ingat kat korang. Kalau korang x ingat kat DIA pon,DIA still ingat kat korang. Cuma korang nak BUAT suruhan DIA atau TAK je ok! :)

10. Tawakkaltu A'lallah :)
~"Berserah /tawakkal kepada Allah". Setelah kita penat jerih melakukan pelbagai usaha untuk berjihad (belajar) ke jalanNya,tawakkal sahaja pada hari penentuan tu (Final Exam). Korang dah x perlu nak bace,nak hafal ape-2 lagi dah. Kompem tyme tu dah x ingat ape-2. Korang redha je. Kalau korang bace ,bace ,bace , silap-2 apa yang korang dah hafal sebelum-2 ni boleh *blank*. So,mase Final tu,sebelum masuk just Selawat Nabi,Bace doa Jihad (kalau tahu). Tyme jwab tu nanti,kot-2 la korang *blank* tibe-2,bace Surah Al-Insyirah yang mula dia "Alam Nasyrah". Bace banyak kali,InsyaAllah Allah tolong kita sebab kita dah usaha .Akhir kata,good luck ye sahabat !!!! :)

stOp writing.
Take care. Kbyee ! ^_^
Wassalam :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

HOLD ON PLEASE !!! :)

HewHew *Ayat Liesa temoksss*
Assalamualaikum semua !
Selamat malam! yeayy !.

Korang.....Tau tak ?
Malam2 dingin mcm ni dah kerinduan pada orang jauh nun disana.
Rasa mcm jauh hati , jauh pandangan jauh segalanya.
Hanya mampu berdoa pada Allah semoga DIDEKATKAN jodoh kami.
Subhanallah . Indahnya Ciptaan Allah.
Perasaan yang Allah kurniakan pon indah.
Manusia saling memerlukan. Manusia diciptakan berpasang-pasangan.
Kini,aku hanya mampu berdoa. Semoga semuanya Allah telah aturkan dengan sesempurnanya.
Aku terima takdir Allah dengan Redha.
Jika dia benar untukku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku.
Jika dia bukan milikku,damaikanlah hatiku dengan ketentuanMU.
Sesungguhnya , aku hambaMU yang hina.
Bila kah masa itu akan tiba? Akan ku tunggu hingga hujung nyawa. :) *nak kawennn!!* heheeee .
ececece . *stop merepek-ing*.

kawan sebelah usik : amboiii . rindu sape tuu !!?
den jawab. : xdo sapo la kak oii! *tersipu-2 malu* hehehe ^_^

hehe. kan dah kene tegur. tu la . asek bergayut je. mane tak nye. FREECALL la kate kan. hewhew! :)
yela. lau sape2 pakai khidmat CELCOM, bile tyme besday korang ,korang akn dapat 7 hari freecall+msg untuk setiap 8 nombor yg LUCKY je tau. eheh >.<
salah satu nya adalah nombor "orang jauh" tu la. hehe .
tak kan ku sia-2 kan rezeki ni. cehh!

okey la . nk sambung *gayut* hehe . :)

mood : On call . Please HOLD ON! haha . bye :)
Wassalam. "_"


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ouh "P" yang ku sayang :)

Bismillahirrahmanirrahim ^_^
Assalamualaikum semua !
Rindu rindu rindu !
Rindu blogger , rindu nak blogging , rindu nak taip, rindu nak bace entry, rindu semua la ! :)

Oke , hari ni Cik Myra excited you know.
Cause of what ?
Cause of dah dapat tengok lesen P depan mata sendiri . yeayyy !
happy gile BABENG. Xterucap la gamaknye.
Tapi ade SPOIL la.
Macam mane ntah gambar tu bole senget?
Wat keje x betul .
Leher pon dah teleng. Makan leher ayam byk la tu kan kan kan?
Orang kate , makan leher ayam manyak2 ni boleh teleng. *oke LAGENDA a.k.a MITOS KOT!* >>.<<

Lesen dah ade. Keberanian 90% dah ade. KERETA belum ada.
Acano ni jang nk jenjalan g pantai ? hihihi.
Nak la jugak rase pergi drive bawak family,members pegi shopping ke kan.
Tapi still ade rase takut. HEHE. *Dah la Myra, jangan berangan nk bwk EXORA tu*. :(
hukhukhuk. Tu mak cakap la kan, dia x kasi lagi kita drive bawak kete BESAR.
da tu je satu2 nye kete yg kite ade. heeee .
xpe . sabar separuh dari iman.

oke . stop writing + merepek-ing. lalala.
bye-2 ("_")
Wassalam,

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Happy besday to meee !

Assalamualaikum warga blogger semua .
Rindunya Cik Myra pada semua.
Rase macam nk peyok2 je . *peluk* . heeee :)
oke . kidding je.

btw , Cik Myra tunggu jugak org nyanyi lagu "epy besday to u" utk Cik Myra.
tapi xde pon. :'(
sedihh ! huhuhu .
oke . kidding lagi. heheee .
tak kesah pon la .

tapi ape2 pon, Cik Myra nk say Millionnnnnn Thank youuu pada u'ollss yg igt besday Cik Myra.
besday Cik Myra 22.12.2011 ary tu .
hehe .especially warga FB la kan. yg add "Maher Qaseh Emyra"
haa haa . sape tak add lagi , boleh add.
kita saling kenal mengenali. kawan je tau. sebab Cik Myra dah kawen.
*oke tipuuu!* boooo ! winkwink ^_^

HAHA , oke . sila la add. kalau Cik Myra tbe2 tanye u'olls ni sape?kenal ke?
korang pon perkenalkan lah diri ye.
yela. bukan sorang dua je frens Cik Myra tau. berlambakkkk ! *oke. tipu lagi* heee ^_^
sory la . kite x femes and tak hot and tak market.
*cehh.market tu pasar kn?* hikhok *loye buruk*
oke la . dah xnk merapu.

Cik Myra sayang korang ! muahh2! love you!
enjoy blogging dan jgn segan silu nk singgal sini selalu. *macam pantun erk?* hihihi ^_^
AND , paling penting, jangan lupe nk rajin2 kan jari jemari yang halus mulus tu untuk :
KLIK-2 churpchurp Cik MYRA. HUHU .
kerjasama korang sgt Cik Myra hargai.
Macihhh sume !
Stop Merepek-ing :)
Wassalam.

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Jumaat, 16 Disember 2011

Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

Assalamualaikum cuties and handsomies .

opss ! #ade ke handsomies?

ok , mengarot ! :)

ape khabar sume ? hope korang sehat PINK OF HEALTHY yeaa :)

tenang hati cik myra .

oke , hari ni nak celoteh panjang2 sikit .

nak ckp pasal pepatah ARAB Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

ape punye bahase tu ? ape maksud die tu ?

haa . nak tau kan ? maksud die ., " berkata lah benar walaupun pahit" :)

tapi mesti nak tertanye-2 kan nape wat entry pasal ni ?

actually ,manusia sekarang ni dah mcm2 versi .

hati masing2 pon dah beraneka jenis .

ade yang jenis JUJUR . #itu bagus la kan .

ada yang jenis TAK JUJUR. #ini tak bagus tau .

jgn amalkan pulak . huhu . ^_^ #pisss !

oke , dalam kehidupan seharian kita ,kita xleh lari dr berjumpa dengan pelbagai jenis manusia.

apa yang cube disampaikan disini , bile berjumpa dengan org yg jujur ni ,adekalanya memakan diri sendiri .

ada bende yang kita boleh JUJUR , ade bende yang perlu kita bersikap TIDAK JUJUR.

contohnya yang JUJUR :)
bila kita dapat tahu kawan kita sendiri curik barang kita , suruh dia bertindak jujur /mengaku.

jangan tikam belakang kawan sendiri .

contohnya yang TIDAK JUJUR :(

bila boyfriend tanya , kita ade kawan lelaki yang special tak?

so,jgn ckp ade . nnt slh phm , gaduh , sape susah ?

lagi pun , kite kawan je pon . x aggp lebih. cume tak nak singgung perasaan die.

betul tak members ? :)

isu nye skrg ni ialah contoh yang bersikap TIDAK JUJUR tu .

kadang-2,ade curtain org ni memang bersikap friendly and suke berkawan dengan semua org baik lelaki mahupun perempuan.

padahal dalam hati tak terlintas pun nak niat ade hubungan LEBIH DARI ITU.
#Sila faham konsep ye :)

perkara mcm ni selalu terjadik kepada psgn yg konon hangat BERCINTUN la kan.
kejap-2 salah paham. yg GF x phm BF,yg BF x phm GF.
msing2 kene lah jge hati masing2 . kan kan kan ?

nak dijadikan cerita, "berkatalah BENAR walaupun PAHIT" ni boleh dikatakan ialah even kita yg cuba bersikap tak jujur,tambahan pula rasa serba salah dalam diri bila TIPU SUNAT mcm tu, kita cuba je bersikap mcm tu even kita tahu apa yang kita sampaikan tu , pahit untuk kita dan org yg dengar itu terima.

paham tak ? maaf ye kalau kurang paham .

kalau paham,sila komen . huhu :)

maaf ye kalau de salah faham .

stop writing dulu .

bye :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 15 Disember 2011

Alhamdulillah . PASS ! :)

Assalamualaikum gegurl and boboy .

rindunyeee kat sume blogger !

btw , hari ni , minggu ni , bulan ni terase sangat-2 hepy !

sebab , result UTM dah kuar .

Alhamdulillah .

hadiah besday paling best tahun ni :)

even x dekan , tapi lepas la 3 pointer :)

so,sem baru ni . xleh la nak duduk senang lenang ye cik kak oii .

kene lagu struggle ! chaiyokk !

supaya dapat kekalkan pointer smpi graduate nanti .

insyaAllah . amin .

doakan kite ye kawan-2 !

kbyee . stop writing first .

wassalam >.<



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 5 Disember 2011

"GEYLANG-SHOP DECEMBER GIVEAWAY"


Hello hello hello !!

Asslamualaikum sume !?

haa . dengar pon . ingatkan x dgr tadi .

hehehe . oke-2 tutup mata!

cakk ! haaa .

mrs GEYLANG ni nak bagi GA laa .

mesti mauu !! *mcm Twisties pulak dah*

oke . jom la join .

firstly , cantik x kain polka dot kt bwh ni ?

cantik kan3?

haa . sile la klik ye .!


cantiknya POLKA DOT! :)
bestnye kalau dapat FREE . huhu ! ^_^

Mrs Geylang tye : "Kenapa anda suka kain dan nak Kain Cotton Polka Dots ini" ?

jawapan saya :"Saya suka Kain Cotton Polka Dots ini sebab :"

1)interesting sgt ! dia ade dotdotdot manyak-2! suke-2!

2)kain die best . sebab tu quite expensive sikit. tp affordable jugak !

3)kain die halus , lembut and sedap dipakai.

4)tak pernah beli dan memakainya . and i wanna try it! bole kan?

5) kain ni sesuai untuk org yg berbadan "COMEL" mcm saya .

P/S : Hope dapat la GiveAway ni . sebab Give Away ni paling best yang pernah saya jumpe.

Ok bye ! :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

i found u my lucky's followers

Hey pretty and handsome .

assalamualaikum ..

oke . ary ni dgn segala hormatnya ..

nak bagi tau sume org kampung !!

cik myra dah jumpe followers ke 100 ~

yeayyy !!

tepuk tangan kuat2 untuk Aien Ayop !

cett !! mcm ape da .

oke , siyes hepy .

sebab .. nk cukup kan 100 ni , boleh terberanak oii!

bukan senang nk soh org follow kite .

gulp ~*macam wajib pulak*

ye ! mmg wajib . sebab ape?

sebab nk suh prg klik-2 kite nye nuffnang dgn churpchurp la.

oke . mrs Al-Hady ni pon dah dpt ganjaran .

cik myra akn promote blog die selame seminggu .

huhuhu . pemes le BELIAU nnt .

nk follow BELIAU jugak ?

meh klik SINI.

ngeh3 . pasni nk target 10000 visitors pulak .

x sbr dh ni .

skang pon dh ade 9897 .

woww ~ lagi bape je kan .

hikhook . oke bye .

#mood : x sabar nk wt GA pulak ! hihi

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 4 Disember 2011

Who are the lucky one ?

heyyyyyaaa !

assalamualaikum .

hye all . skang pukul 12:46am .

masih ade yg tak tido ?

oke , xpe . meh jengok sini .

bace blog Cik Myra eah .

oke . sebenarnye .. nk tido dah .

tapi saje nk taip-2 jap .

nak cite la pasal followers ni .

tinggal lagi sorang je nak jadik followers ke 100 .

haa . sape yg bertuah tu ?

huhu . cik myra nk promote la blog die kalau

die bertuah .

hehe . suke tak ? suke kan ?

sile komen ye .

bye-2 .

nyte ! muahhh cket*

p/s : yg dah jdik followers ke 100 tu , sile lah komen :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 3 Disember 2011

Yeayyyy ! Lulus QTI :)

good evening boys yang hensem ang girl yang cantik :)

assalamualaikum sume . rindunyeeee kat blogger-2 ni..

sihat ke tak ni ? lau xsehat , cepat-2 makan ubat .

lau xnak , meh cik myra bag ubat ! muaaaahh ! hihihi .

haa . dah sehat kan !? hihi :)

oke-2 , hari ni xtau la nape rse mcm da gatal sgt nak menaip kan .

rsenye da nk seminggu tak coteh-2 kat sini .

rindu tak ? mesti tak kan ? sebab blog cik myra ni x best pon.

hehe . oke . kali ni cik myra nk talk-2 pasal test QTI.

tau x ape tu test QTI ? QTI ni test driving school oleh pihak driving school to sendiri.

so , cik myra excited nk cite pasal cik myra dapat A dlm test 2 .

ade la dalam 84/100 markah . best-3 ! hehe . tapi x dpt la markah perfect kan.?

ini je yang mampu . and ape yg cik myra harapkan , hope cik myra dpt do the best for jpj test on
8/12/2011 nanti .sebenarnye dah x sabar nk drive kete sendiri,boleh jalan-2.

dah berani sikit , boleh pegi melaka jumpe abg . opsss! ABG ? hehehe . #shhhhh! :)

insyaAllah . kalau ade jodoh ,ade rezeki . hihi .

kla . stop writing .

#tired la . bru pas makan kopok corntos . NAK ? xlehhh . bye-2 ! :)

P/S ade sape-2 nk follow ke cik myra g jenjalan? hehe . vroommmm vrooommm! :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

who will be the next 100 followers?

Assalamualaikum..

hye all..

nak tanye ni . who will be my 100 followers?

wahh . tertanye-2 didalam jiwa. cehh !

yela , excited nk terima orang baru ke 100 .

setelah sekianlama ade blog , tapi x ramai follow .

al-maklum la.. blog buruk je . entry bongok-2 je.

x hebat mcm @abah (Ku Azhar) dengan @abg hensem (Muhammad Taufiq) . hehehe :)

mereka memang hebat . bole jadi idol cik myra tau . teheee :)

oke , follow-2 lah ye . do read my entry yg x best n membosankan . hek3 :)

stop writing . bye-2 !

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 26 November 2011

Teka nama melalui suara. Awesome .!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

haa . sehat tak cik adik manis , cik abang hensem sekalian ?

kalau x sehat , meh cik myra bagi ubat . wikikiki :)#okegurau

so , petang-2 yg hujan lintang-pukang 2 3 minggu ni kan ..

Cik Myra nak celoteh siked la kan .

sebenarnye , den ni baru je balik dari driving class .

blajau kete . #syiokkkkkkkkk!!

pastu kan-kan-kan , abg Najib (Abg yg hensem ajar kite drive tuu),

die cakap tadi kat kite kan-kan-kan ,

die nk suruh kite QTI cepat-cepat .

pstu kan , nnt dah boleh JPJ n dapat P ! yeayyy ! #syeeerooonokkk!

Oke , mcm biase . abg hensem Najib tu akn dtg amek kite kat uma la.

and-and bawak kite pegi driving school .

sebab kite pakai agen , x mampu nk ulang-alik . #jaohhhhhuuuu .:)

then-2 , mcm bese . ary-2 bukan kite sorang je belajar . mesti ade yg len gak .

nak dijadikan cite kan , kite baru kenal sorang budak cute-2 la .

name die aida . sementara abg hensem Najib tu test budak len , kite borak-2 dulu.

then, kitorang pon pot-pet-pot-pet la .

dengar la kitorang borak-2 kat bawah ni :

Aida : err , name awak myra eah ?

Myra : a'ah . nape ek ?

Aida : Ouh ..patot la . dengar suara bole tahu nama awak , Myra.

Myra : Haa macam mane tu ?

Aida : orang cakap , name Myra ni selalunye suara yg gemersik , merdu ,lunak n sedap didengar

Myra : haahaha . kenape mcm tu pulak ?

Aida : sebab kebanyakan member aida pon ade name Myra .Bile dengar suara dorang je , terpukak gitu . best la dengar . huhu . mule-2 dengar cite dorang mcm x caye . tapi realiti la ,orang yg name Myra ni boleh memukau orang lain dengan suara nye .

Myra : err ??!@#$%^? #hikhok .
(sebenarnye dah termakan pujian si aida ni . syerooonokkk) !! huhu..

actually , sebelum cik myra mendengar cerita dan kesah dr aida tu , mmg ade sorang ustazah ni pernah cerita bende yg same . so , nak xnk , terima la kan . pujian je . bukan makian pon kan-2 .

so , thank you aida . seronok . hehehe .

kla . thank you bace eah . luv you .

jom layan tweet kite . klik kat link burung biru tu eah . #bukan angry bird taw :)

P/S : rinduuu Soutul Hanin (Pasukan nasyid tyme skolah dulu) sob..sob :'( #merengek !

bye-2 :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 20 November 2011

Aku ade Nickname . kOrang ade ?

hye pretty and handsome .
ape kabar u olls ? sihat ke .Assalamualaikum W.BT :)

hari ni Myra nk story pasal something yg Myra x pernah nak fikir akan ada .
opss ! apesal pelik je bunyiknye ? hehe ..oke . this is all about my nickname .
taw x , dulu kan . tyme skola , ade sorang mmber baik ni ..
name die ummulkhair fatimah binti mohamadamin ..*
wah semput nk type . pnjg sgt name die ni* hehe .
oke . beliau lah yg telah memberi nickname mse zaman skolah menengah DOLU-DOLU .

oke . korang mesti nak taw ape kan ? dia bagi nama aku MACHAN .
ouh . apekah ? name real aku NURUL AMIRAH HASSAN oke ?
ape kene mengena ngan MACHAN pulakk ni ? T,T

actually mcm ni , one day dok sembang2 dlm kelas tyme cikgu x masok .
so , depa dok sembang pasai nama nickname ni . *kedah plak dah logaht chek*?hehe . then , si sahabat Myra,ummulkhair ni pon cite la yg dia diberi nama samaran as OYE.
Dia ckp , adik2 die yg bagi . *pulak dahh*? -,-
bile tye die nape OYE ? die cakap sbb nme die ummulkhair . lme2 tersasul jadik OYE.
sbb si OYE ni ade adek kecik+pelat lagi.kononnya nk pgel nama si ummul ni as ummulkhair.
*full KONON*
disebabkan kePELATan yang melanda , tercipta la OYE .
haishh . malangnye nasib . tapi cute je name tu simple n best kan ?
hehe . oke2 *sory terMERABAN seketika* -,-
then ,nama Myra ni plak , dorang sllu pgel MYRA HASSAN .
ntah guane la kan jadik MACHAN.

sebenarny cmni . dorang pgel MYRA HASSAN .
then, MYA CAN . *disingkat kan* (rse mcm susah nk sebut)
last2 , dorang sebot MACHAN .haaa *amekaww*
so , kekal la smpi abes form 5 n STAM dengan kawan2 Myra ni .

but now , i miss that nickname .*nobody can call me more with MACHAN's name* sodeyyyyy -,-* -thanks ummul sebab bagi nama MACHAN* hehe .
BECAUSE ? because skang ni da msok UTM . and da dapat nickname bru .kawan baru.*bervariasi lagi uuuu!!

firstly , lecturer PROGRAMMING METHODOLOGY . nk pgel name aku tyme tu sbb nk kutip duit utk fotostat.
die ckp cmni : "Awak semua , nnt kumpul duit seorang RM6.00 untuk fotostat final exam past year paper then serahkan kepada SITI AMIRAH ye"..
then , budak kelas aku tergamam , ternganga , terkebil-2 . *cett !mcm ape je*
dorang pon jawab la balik : "Sape SITI AMIRAH puan? NURUL AMIRAH adela.."
then , puan pon menjawab : "Oh , maafkan saya . bagi duit dekat dia yang pakai tdg biru tu taw..Nurul Amirah ye?"
errrr .. *pandang kiri , pandang kanan , pandang belakang .. xde pon pakai tdg biru .
aku sorang je . aku kah itu?*
haha . terase kejap . walaweyh . di pgel aku SITI AMIRAH .
sejk ble plak NURUL jadik SITI ni kan .
so , aku just kasi kepala jatuh . *tanda setuju dan mengiyakan je* . hehe .
lepas dari tu . stat la keje gile dorang pgel aku SITI . haha .

kalau x pgel SITI pon , dorang akan pgel nama MAHER QASEH .
sebab MAHER QASEH EMYRA nama FACEBOOK aku . *and now da tukar nama FB CIK MACHAN. FB sengal!*
haha . sbb gatal sgt nk tukaw nama FB . skali tukaw , terus die ckp :
"SORRY , YOUR NAME ARE UNLIMITED TO CHANGE. THANK YOU"
mak aihhh . berdarah HATI aku taw ! grrrr++ *sabo nim*
tapi yang pelik nye kan . byk2 orang pgel MAHER QASEH kan , nape x sebut EMYRA sekali?
*aku dah lame x dgr orang pgel aku MYRA . asek pgel MAHER QASEH je . hehe .
*miss my old name*
aku xtaw la kan SEM 2 nnt ape pla nickname aku yg dorang bagi.
nak-2 dorang dah taw nickname "BARU"aku tyme skola dulu as MACHAN .
nmpknye . ade lagi la orang yg akan pgel aku MACHAN . redha . suke2 !
oke . stop writing . ZzZz :)

P/S : MACHAN asal dari perkataan JAWA yg bermaksud HARIMAU ! grrrr+ -
*Aku malu dorang pgel nama MACHAN depan ustazah tyme skola dulu . then kene tegur :
"Nape pgel die MACHAN ? taw x ape mksd MACHAN ? MACHAN tu HARIMAU taww!!"
mulai ary tu dorang expect aku GARANG MACAM HARIMAU . haha . *aku memang garang pon * bye -,-



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 16 November 2011

Kalau lah aku ada abang ..

Assalamualaikum ..

hye pretty and handsome ..

tibe2 malam ni tgn cik Myra gatal nak menaip .

oke-2 . terus pada topic .

ehem-2 . sape kat sini ade abang !!? angkat tiak tinggi-2 . hek3 .

sory2 . gurau saja :)

oke . kat sini nak meluahkan rase sedih+gembira+sadis ...and...and...ape lagi ? hehe

oke2 . tu je . hurm . korang korang ..

ape perasaan n feeling ek bile ade abg ni ?

best ke x ?

bagi Myra yang TAK PERNAH ade abg .. *tapi ade adik lelaki form 4 sorang * (nk usha ?)

hehe . .rase mcm besttttttttttnyewwwwwwwwwwwww ade abg ni !!

eh-2 . betol ke ?

haa . kalau nk taw betol ke x kan ? cube survey sape2 yg ade abg ni ..

cer tnye dorang .. best ke tak ade abg ?

kompem jawapan dorg TAK BEST !!

CEHH ! skaty je .

sory-2 . tu cik Myra punye survey ..

antara sebab2 dorg cakap x best adelah :

1) abg suke crik gaduh ngn adik * xmow mengalah taw*

2) kalau yg ade boyfren tu , rse mcm ABE is better than ABANG sendiri .
*hehe . faham kan ABE tu ? *

3) kdg2 bosan tengok muke abg . rse mcm nk penampar sebijik :) lalala .

AND ..

4) SEBAB-2 LAIN :)

then , bile tye plak org yg xde abg ni , best ke x kalau ade abg ?

antara jwpn dorg TERMASUK la Myra :

1) mcm best je ! nk jugak manje2 ngn abg . kalau minx pape mesti dpt .
*ala .. mcm boyfren la jugak kan* hehehe :)

2) kalau ade abg , mcm sweet je . mesti abg take care kat kite GILE-2 kan ? HAHA :)

3) kalau mak dapat abg hensem , mcm nk usha je . HAHAHA :) *Puihh*!

oke-2. tu je KOT sbb2 yg best kalau Myra ade abg .

contoh la kan , kalau kite ade ABANG ..

then , abg ajak kite kua . *berdua je*

nak-2 abg kite hensem ..

mesti de minah2 kat luar sane tu pke :

"wahh . hensemnye PAKWE die!!"

ekekeke ..padahal abang die je . HAHA .

oke la . xnk mengarot lagi .

bye2 :)

tengs for reading . muahh skit ! :*


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 14 November 2011

MATA ohh MATA

Assalamualaikum..

Salam sejahtera .

korang sihat ?

haa . myra x sihat taw .

sedih2 . syafakallah !

tibe2 bangun tido pagi tadi rse berat gile mata .

macam bese . bangun tido terus tengok cermin .

tup tup . tengok2 rupenye sakit mata .

alahaii . dah lame x kene .

xde angin + ribut . tbe2 kene .

redha dan sabar jela kan .

hehe .

kbye2 :)

tengs fer reading :)



derita sakit mata

*gambar hiasan saje oke . lawa sgt la mate aku mcm ni . hehe*

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 13 November 2011

Tips berkesan nak turun 4 kilo dalam masa seminggu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera .

hye all'z !

ary ni teringin nak buat entry ..

nak cite pasal BERAT BADAN !

wahh . mcm best je kan ..

actually , myra still x caye yg dlm mase 3 hari , myra boleh turun berat badan smpi 4KILO !

sebenarnye , smlm g majlis penyampaian sijil adik myra .

then , jumpe la cikgu2 yg pernah bekerja dgn myra dulu.

*sebab dulu bekas cikgu sekolah tadika tempat adik myra belajar*

then , diorang tegur .
"wah , teacher myra dah kurus la!"

X caye je dorang ckp cmtu ! owsem gile ! haha .

then , ade la jumpe parents kepada budak taska yg myra pernah jage ni.

name die MIRA jugak ! hehe . *same plak name ank die ngn aku*

k nk g jumpe la mama die ni . sbb da ade depan mata . nnt ckp ape plak kan . hehee .

bayangkan la .. da stay depan mama si MIRA ni .

mak die boleh wat xtaw je .

tapi myra saje je pndang die lame2..

takkan mak die x pasan langsung kot sape aku ?

padahal xde la berubah mane fizikal aku..

last2 , agaknye die dah rase len mcm .

die pon tegur :

"Ni teacher myra ke !!??" *dengan nada agak sedikit tinggi*

aku pon dgn selamber nye menjawab :

"Yelah . hehe . tergelak la saya kak kalau akk x kenal saya. "

die pon ckp lagi :

"Sumpah cikgu . siyes saya x cam cikgu tadi . cikgu dah bnyak berubah !"

aku gelak dan sambung lagi :

"berubah ape nye kak oii ? xde pape la . still teacher myra yg dulu"

die pon berceloteh lagi :

"Cikgu nye body da kurus sket la berbanding dulu .. and pipi cikgu pon x tembam mcm selalu . nmpk sgt cikgu dah kurus taw . hehehe..ape rahsianya cikgu ? "

what ? die tye rahsia?
aku pon gelak dengan terguling-guling bile dgr die ckp cmtu . HAHAHA !
then aku ckp :

"X de rahsia ape pon kak . cume saya baru je x makan nasik seminggu .
x sangka dah turun smpi 4 kilo .! "

then , ade la bla bla bla punye story antara kitorg .
*malas nk describe , x penting pon*

after the end the program , kene tegur lagi dengan 2 3 org teacher.

THE same thing yang dorang tegur . haishh . >.<

ahakk ! sumpah aku malu beb .

kbye :)

p/S : malu nk tunjuk . tapi ni hakikat . HAHA . xde la kurus mane . orang yg lihat,dia yg menilai.


pipi dah x tembam sgt . :)


aww aww . malu . abaikan pemandangan belakang tuh :)
*tumpang bilik org amek gambar*


hehe . malunye . x kurus pon kan > still chubby-s . :)

bye .tengs for reading . :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 3 November 2011

33 FAKTA TENTANG LELAKI .


1) Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu.

2) Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.
Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita.

3) Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

4) Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut.

5) Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka.

6) Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita.

7) Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka.

8) Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka.

9) Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius.

10) Lelaki juga akan menangis.

11) Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.

12) Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan.

13) Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga.

14) Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka.
Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’

15) Lelaki amat sayang ibu mereka.

16) Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros.

17) Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia.
Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama.

18) Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka.

19) Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka.

20) Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki.

21) Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai.

22) Lelaki lebih banyak berfikir.
Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja.

23) Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka.

24) Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun.

25) Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik.

26) Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka.

27) Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting.

28) Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak.

29) Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda.

30) Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca.

31) Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan.

32) Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua.

33) Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada.
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 2 November 2011

5 sebab kenapa perempuan menangis?


topik for today : kenapa perempuan menangis ?
actually , perempuan bukan suke2 nak nangis .
some guys fikir , perempuan yg suke nangis ni , gedik !
mintak perhatian,mintak dipujuk.
hello ! xsumenye mcm tu taw , cian kat girl2 ni ..hehe >.<
sebenarnye ,ade sebab kenapa girl ni menangis.


Sepanjang kehidupan seseorang pasti pernah melihat wanita menangis. Mengapa mereka menangis? Apakah punca yang membuatkan mereka menangis? Mengapa wanita lebih mudah untuk menangis berbanding lelaki? Pasti persoalan ini pernah berlegar-legar difikiran anda terutamanya lelaki. Tidak kira samaada mereka itu adalah ibu, isteri, kakak, adik, kekasih atau sebagainya, punca mereka menangis kebanyakannya sama. t5 akan menerangkan mengenai 5 punca utama mengapa wanita menangis.

Hormon- Seperti yang anda sendiri ketahui, hormon wanita lebih mudah berada di dalam keadaan yang tidak stabil terutamanya apabila mereka datang bulan. Tekanan yang sebelum ini biasa untuk mereka, akan menjadi satu tekanan besar yang mampu untuk membuatkan mereka menangis. Ramai wanita yang bersetuju menyatakan mereka lebih kerap menangis ketika datang bulan (haid). Elakkan daripada memberi sebarang tekanan kerana mereka akan menjadi lebih sensitif pada waktu ini. Dikhuatiri masalah yang kecil akan menjadi semakin besar.

Manipulasi- Adakah anda perasan bahawa kebanyakan wanita yakin bahawa lelaki lemah terhadap air mata wanita. Pemikiran seperti ini telah diterapkan sejak dari dulu lagi dan menyebabkan ada sesetangah wanita menyalahgunakannya untuk memanipulasi sesuatu keadaan itu. Mereka juga yakin bahawa seseorang lelaki sanggup malakukan apa sahaja hanya untuk memberhentikan tangisan air mata mereka. Ianya memang agak sukar untuk dinafikan, terutamanya apabila sedang berada didalam situasi, tetapi lama-kelamaan segala niat yang tersembunyi pasti akan terbongkar.

Luahan emosi yang ikhlas- Tidak semua wanita menangis kerana hendak memanipulasi anda, ia hanya segelintir sahaja. Lebih ramai wanita menangis kerana luahan emosi yang ikhlas. Seperti yang anda sendiri ketahui, pemikiran seseorang wanita lebih mudah dipengaruhi oleh emosi berbanding pertimbangan. Mereka secara automatik akan mengekspresikan sesuatu tindakan itu mengikut emosi yang sedang mereka lalui, berbanding lelaki yang cuba mengawal tindakan mereka supaya tidak terikut dengan rentak emosi mereka sendiri. Ini adalah perbezaan ketara antara lelaki dan wanita. Seseorang lelaki lebih mementingkan pertimbangan.

Kemarahan- Tidak sama seperti lelaki, wanita lebih cenderung untuk meluahkan kemarahan mereka melalui tangisan. Ia merupakan sifat semulajadi seorang yang bergelar wanita. Terutama apabila anda melakukan sesuatu perkara yang mereka tidak suka. Dan majoriti wanita bersetuju bahawa sekiranya mereka meluahkan kemarahan melalui tangisan, mereka akan berasa lebih tenang selepas itu. Ia juga dianggap salah satu alternatif terbaik untuk meluahkan perasaan bagi wanita.

Memori- Wanita merupakan makhluk ciptaan yang mempunyai pemikiran yang paling kompleks di atas muka bumi ini. Mungkin ketika anda sedang bergembira dan secara tiba-tiba sahaja mereka mampu untuk mengingati kenangan lalu yang boleh membuatkan mereka menangis. Menurut daripada kajian, wanita lebih banyak mengingati setiap detik kehidupan yang mereka lalui berbanding lelaki. Kebolehan memori mereka untuk mengingat kenangan dalam jangka masa yang panjang membuatkan mereka sering untuk muhasabah diri sendiri.

Tangisan memang agak asing bagi lelaki. Tetapi kesimpulan yang mudah untuk dibuat adalah, apabila wanita menangis, mereka sebenarnya memerlukan anda. Lakukan tanggungjawab anda sebaiknya untuk menenangkan mereka.
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 23 Oktober 2011

PERNAH MAKAN ROTI CANAI BURGER TAK ? BEST !

Assalamualaikum and good afternoon semua!
wah , hepy gile mood Cik Myra ary ni kan . hehehe..
mane tak nye , mak masakkan macaroni lasagna prego ~
cehh ! xtaw la nk sebot ape nye .huhu ..
oke2 , ary ni ..Cik Myra nk cite la sket kan ..
dalam mse 2 3 hari n nk dekat seminggu ni , Cik Myra mengidam BURGER yang teramat sgt!
sampaikan hampir setiap malam Cik Myra mimpi taw ! *jgn men2* hehe ..(dahsyat gilerr CM ni) >.<
mule2 gi carik kedai burger area SPV . (Hostel Cik Myra) ..
malangnya , abg BURGER tu x jual plak ! *padahal sblm2 ni , bukak je . kecuali weekend*
mse pergi tu bukan weekend la . ary rabu x silap..
so , Cik Myra pegi la dengan sahabat Cik Myra , Syardila name die . :)
CM : Dila , jom pi beli burger nk ? kempunan sgt2 ni!
(dlm aty , alamak ! keje byk lagi ni!xpe ...sbb burger aku sanggup!)
DILA : Jom la . Dila x kesah ...Dila pon nak pi kedai sat .. Teringin nak makan roti canai. (loghat PENANG!)
CM : Oke . jom siap2 cepat . makin lame makin lewat malam. hehe :)
DILA : Oke . hang xmow order roti canai ke? kate smlm nk makan roti canai?
CM : Xpela dila ,kalau xde burger..Cik makan roti canai je la ..
(GILE ! tamak haloba aku nk melantak sume2! adoii , nk roti canai ke burger ni? hurm.. :( )
*sampai je kat kedai , tgok2 ..kedai BURGER tutup ! ouh NO ! sadis gile siut !!*
Cik Myra pon dah xde mood nk makan bende len . so , aku juz ckp ngn dila : "Chek nk pi amek duit sat kat bank*
So , CM pon pegi la shell yg berdekatan ..ade bank kat situ,, draw duit..Dila plak dah order roti canai die..
sambil tunggu beratur pnjg tu , CM pke la nk mkn pe .
Last2 ,bile smpi kat kedai roti canai tu ..roti Dila da siap..
aduss! aku nk makan ape !? hurm..nk xnk..kene la order roti canai tu .
rela kan je aty ni . cehh ! padahal n sgt2 burger . haha ,
xpela.. nk wt cmne kn..terpakse kot ! btw ...sedap gak la roti canai tu bile dah mkn ramai2 kt bilik..
hehe..gedik sungguh diriku ! betol la org ckp , bile dah kn ramai2 ni,..sume bene jadik sedap! hoyeahh!!
and sekarang ni, CM kat uma.. cuti DEEPAVALI kan.? balik la .. cuti pon smpi rabu.. so , xmow la stay hostel lme2.. :)
Bile da smpi uma,,ngadu kat mak..nk burger..
sllunye kt kwsn tmn perumahan ni ade je org meniaga burger.. tapi..NAPE TAKDE SKANG !?
mmg dorg x bg aku kn burger kot ~ hahaha . yela ..org len cuti ,, dorg pon nk cuti gak la kot . haishh ! sadis disitu! :')
Xpe2 . sabo . InsyaAllah . ade hikmah sume tu . HAHA :)
And smlm Cik Myra bru smpi uma tercinta . nek bas nk shiha+apis!
Dorg berdua ajak mkn MCD ~! Wahh ! seronok ! tapi..............hurm.. x berkesampaian gak hajat nk mkn burger!
tapi x bleh ! sbb dorg turun LARKIN,CM juz turun kt sri putri jew.
hurm .. kesimpulannya kat sini... DIA suruh aku diet kot .! tu la hikmahnye ! jgn makan burger ! nnt menggemokkan!
hehe . yg penting , xpat burger , dpt PIZZA HUT ! yeayy ! bru pas mkn smlm ! seronok ! KBYE ! Muahhh ! :)
P/S : Paham2 la sape DIA tu ye... :)
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 17 Oktober 2011

Pelajar DEKAN UTM Pecah Otak Kepala Hilang ??!!


salam 1 malaysia .

memang gempak kot tajok malam ni .

hakikatnya , GEMPAK lagi hati aku yang menanggungnya !

haha . actually , aku tgh mengalami sindrom "PECAH OTAK KEPALA HILANG"!

Ohoii ~ nape pelik je bunyiknye !?

sebab aku tgh STRESS TAHAP GABAN MAK AIHH !

SOdih den la !

x bpe lame lagi nk FINAL ~ tup2 td dapat 1 ag assignment kene present Rabu ni.

*menyirap*

anggap je la dugaan dariNya .

aku x melawan takdir Allah..

walau ape pon , belajar berjinak2 dgn assignment2 LIAR ni !

da sem 6 nnt bru rse freely ~ hahaha .

*banyak la kau*

K choww !! nk tido ke nk smbog Wat keje?

Answer : DON KNOW ! DON WANT !

Tapi nk 4 FLAT ! haishh ! bye ~
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 16 Oktober 2011

Hepy birthday my beloved frens - Maher Qaseh Athirah !



assalamualaikum..

ary ni 16/10/2011..

genap pon usia sahabat karib dunia akhirat Cik Myra .

rase rindu sgt2 kat die .

xtaw nape . sbb lame giler kot x jumpe . huhu

btw , td die baru call .

die de tnye . "ko x hupdate blog ko ke? "

aku jwb : "tak pon , tp smlm bru hupdate"

hehe . sbnrnye TRAH , aku bru je online ni ...

dan kebosanan , so , aku saje2 nk menghupdate pasal ko ary ni ..

tup tup ! ko ONLINE . mmg Allah gerakkan aty ko soh bce blog aku ni.

di sebabkan ary ni ary special ko , so , dgn segala hormatnya aku menghupdate tntg ko!

suke tak , suke tak ?? haha .

btw , wait for me k .. ade mse nnt kite jumpe la taw !

sory , no instant present . tgu la nnt jumpe , ak bg la ko present! *igtkan* haha

kla. ade sape2 nk kenal sahabat aku ni ?

hehehehehe . tata ! bye :)

Pesana Penaja : DIA masih single ! nk num ? wekk . :)
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 15 Oktober 2011

hoorey hoorey da nak final !


assalamualaikum w.b.t dan salam tengahari....

*skema ayat aku* LOL ~

Wokeyh, ape yg ak cube nk smpikan ade lah , haha . aku dah nk final la wei !

suke x? suke lah ! haha . x sabar nk jd senior sem 2 pulak .

BTW , aku rse eppy dapat menempuhi dugaan sem 1 ni dengan jayanya . yeayy !

sem 1 ni oke lagi la .. akn dtg x taw . insyaAllah oke je kn .. :p aminn !

rse mcm bru je stdy sem 1 smlm.. tp .. tup3 da nk final ! yahoooooo !

ape yg aku harap kan , korang doakan aku dpt DEKAN taw ! xnk 3.++ something ,

nk 4 flat teros ! haha . oke korang . tata . nk sambong join muke buku . :p

regards-Maher Qaseh Emyra-
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 5 Oktober 2011

aku di REQUEST utk cipta LOGO bisnes ORANG? awesome !!

hye u'oll'z .
salam kerinduan , salam sayang2 , miss u all'z damn much ! haha
lame gile then x hupdate blog .
so dikesempatan ini , setelah assignment multimedia yg ke-2 selesai dihantar ptg tadi ,
rse lega sket aty ak ni kan .
haha . so , ape lagi . ade cite best , kite hupdate la blog baru. hik3 .
oke , semalam . aku bukak FB .
ade ONE MESSAGE mystery from beloved : Tengku Samihah .
actually . x kenal pon die ni .
die anta msg berbunyi begini ;

"Assalamualaikum and hye. We are looking for a graphic designer to design our business logo on facebook. We just want to know your price range first. feel free to visit our page on facebook - Vintage Freaks Yaw"

dan dengan freely and honestly aku reply mcm ni ;

"Waalaikumsalam and hye . Ouh ya . Sory to say , im not experience to design for business logo yet . And im not affordable to do it without my multimedia team . So , I just wanna say so sorry ya ! Maybe next tyme ! Tengs for your request. And you are the first person that request me to design the business logo . -Lot Of Love for you-

OH no ! jujur kan ak !? yew . aku jujur . sebenarnya , bukan x reti , tapi mmg x abes belajar ag n x experience . nk cipta tu bukan senang2 boleh cipta . an idea is more important . so , no ideas, no creativity , no logo la kan . huhu

so , k bye . nothing to share .

enjoy reading yaww !

p/s : still teruja smpi skrg .

-tengs Tengku Samihah-
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 3 Oktober 2011

OMG ! AKU SUDAH MULA RASA STRESS?

ASSALAMUALAKIUM W.B.T

HYE KORANG..

MEMANG LAME DA AKU X HUPDATE BLOG AKU NIYH..

YEW..AKU TW KORANG FAHAM PERASAAN AKU..

HAHAHA *GELAK GILE2*

OKE , TAJUK ARY NI MEMANG NMPK STRESS NK BACE..

MEMANDANGKAN AKU PON TGH STRESS..

HAISHH ! AKU NK CITE LA SKET..

PERKEMBANGAN AKU KAT SINI ..

STRESS YANG AMAT SGT ..

CEHH ! STRESS GILER KAH AKU !

HAA . PADAN MUKE KAW MYRA !

NAK SGT MASOK UNIVERSITI KAN !

KO MEMANG AKAN RASE STRESS !

YEEE.. SETAN ! *JAHAT TOL SETAN YG WUJUD DALAM IDOP AKU TUH*

SHUHHH SHUHHH !! BENCI KO SETAN YG DIREJAM .

HAHA .KIDDING*

OKE .KEMBALI KEPADA TAJUK ASAL ...

SEBENARNYA ,,, APE LA YG AKU STRESS KAN SGT NI ?

OKE , DA NK FINAL TP STILL DPT ASSIGNMENT MENIMBUN ?

OMG ! KE AKU YG TAK PNDAI MANAGE TYME?

THEN TERBENGKALAI . JADIK LA MCM NI ! HAILAAAA..

PADAN MUKE KO MYRA ! *JAHAT NYEWWWWW SETAN TUUU* HAHA

OKE . AKU HARAP SEM DEPAN DAN DEPAN DAN DEPAN LAGI NNT AKU X STRESS LAGI MCM SEM 1 !

PERGHH ! SEM 1 DA STRESS ! HAHA . JARANG DENGAR KOT ~ RILEX2 .

AKU XKAN QUIT SEBAB BODO NI .

AKU AKN CUBE SEDAYA UPAYA SEBAB NAK JADI DEKAN LA WOII !

HAHA . OKE . BYE !
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 21 Ogos 2011

Travis Garland-Fucking in Perfect !

i know how you feel inside
your in love and so am i
but your with some other guy
i should be the one by your side

he cheated made you feel no good i
told you that he would
i knew he'd make you cry
your broken let me make it better
glue you back together just give me a try
ohh

pretty, pretty please dont you ever ever feel
like your less than f'in perfect
if you get with me i wont ever make you feel
any less than f'in perfect you'll see

at his house you find her clothes
tried to play you and say, "whose are those?"
he's so stupid here's how i know
what kind of genious would let perfection go woahh ohh

he's conceited only 'bout himself he
loves nobody else ah he aint even fly
you're broken lemme make it better
glue you back together just give me a try
ohh

pretty, pretty please dont you ever ever feel
like your less than f'in perfect
if your here with me i wont ever make you feel
any less than f'in perfect you'll see

its gonna take time girl to heal that hole (he left)
exactly how long i dont know
but you got pain and i know a remedy
you gotta start kickin' with someone like me
now your over analysing all of your thoughts
start thinking its all of your fault
baby girl dont you go and blame yourself
cuz hes just a douche bag he's just a douche bag, he's just a douche bag

ohh yeahh

i was hoping you'd let me replace him
i would straight erase him
right out of your life

pretty, pretty please dont you ever ever feel
like your less than f'in perfect
if your get with me i wont ever make you feel
any less than f'in perfect you'll see

pretty, pretty please dont you ever ever feel
like your less than f'in perfect
if your here with me i wont ever make you feel
any less than f'in perfect you'll see

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 17 Ogos 2011

” Aku nak header dari TaufiqNazli.com “


SAPE NAK HEADER PERCUMA ?? !!!

ANGKAT TANGAN !

BRO KITE : TAUFIQNAZLI BUAT CONTEST HEADER PERCUMA !

MESTI KORANG SUKE KAN3 !

SO , APE LAGI ?

JOM LA JOIN .

IKOT STEP BY STEP DEKAT LINK SINI.

CIRI-CIRI HEADER YANG SAYA NAK ADALAH :

1) MESTI ADE COMBINATION ANTARA PURPLE AND HIJAU . (Pandai2 la create)

2) NAK LETAK PIC SAYA =)

3) NAK SOH CREATE NAME BELOG [ .: LOVE TO WROTE DIS :. ]

4) LETAK DOODLE YG BERTEMAKAN : WANITA MUSLIMAH =)

5) CREATE NAME SAYE : (MYRA HASSAN)

6) LASTLY : KATA2 > Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu,
raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

TU SAJE. SEKIAN !

p/s > TaufiqNazli : HOPE DAPAT ! PERHAPS . TENGS ! (@_@)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Jumaat, 12 Ogos 2011

FACEBOOK GILE


Salam.

korang pena alami macam mne yg aku rse skang ?

bengang gile la kan fb gile babeng .

nape die tulis UNAVAIABLE??? :'(



So ,,???

Ape nak buat skang ni ?

STRESS !!!

ACCOUNT UNAVAIABLE tu yg XLEH TRIME !

Kbaii .

NOT IN GOOD MOOD :'(


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 11 Ogos 2011

'Segmen ape ni?'

Salam .

hye korang .

nmpk x banner di bawah ini ?

meh la join " Segmen ape ni? "

Klik banner kat bwh .



gud luck . k bye !

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

“Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan”

Salam .

Hey korang .

Nak join G.A sitiatikah ?

jom3 .

x rugi kot join .

die nk bagi give away .

amek je la kan .

hehe .

sponsor ramai .

adiah best .

meh .. meh .. meh ..

join la ...

tgok kat bwah ni ...

.
.
.
.
.
.
.

Giveaway :-

RM 260
Domain + Hosting
Topup RM 20
Kad Raya
Keychain Singapore
Keychain Sarawak
1 CD Trust Port Total Protection edition 2011

Tarikh tutup : 20hb August 2011

Menggunakan random.org untuk mencari pemenang ..

Sponsor :-

Denaihati.com
Farrah Yong Fauzi
Sunahsukasakura.com
Nyamuk Terbang
Hamba Allah
Fauzi Nor
Tieka Ika
Salim Harmanain
Cik Kuntum
Datin Tyka


haa . .


senang kan ?


so . ape lagi .meh join.


klik name sitiatikah ni .


k baiii .






♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!