klik klik

klik klik !

Followers

Sabtu, 31 Mac 2012

Ya Allah ! Bumi MEKAR tak pernah lupus dalam ingatanku!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Hari ni kalau korang nak kata aku tebiat pun boleh jugak kan.
Yela mane tak nye . pagi tadi punye entry suke ria macam org tak ingat dunia .
Tibe-2 malam ni nak sedih pulak kan ?
*kesat hingus dekat tisu Premier kak Fuzah bagi tadi*

aku tak tahu la kenapa tibe-tibe rindu pada sekolah pujaan aku dulu datang.
tadi ada bestfriend kitee msg .

Yam : Salam , kitorang on the
way nak pergi
MEKAR ni. Jom la join sekali. :)

*dalam hati tersentap sebab jeles die nak pergi MEKAR TERCINTA!*

dengan menahan perasaan yang mendalam aku pun reply ..

Aku : Waalaikumsalam. Yam pegi dengan sapa je? Bestnye !! :'(

*menunggu dengan penuh harapan sebab nak tau die pegi dengan sape*
#tett tett . bunyik mesej masuk#

Yam : Aku pergi dengan Hajar. Ko katne? Jom la join.

*Ya Allah . Tuhan je tahu. Dua-dua tu sahabat baik aku time sekolah dulu*

betapa rindunye aku dekat dorang semua!

aku pun REPLY jela ..

Aku : Dah tau dah . Ade hari koku dekat sekolah.
Myra dekat pahang . Takleh join :'(

*ayat sikit punye sedih la haii* #tacing.

Then , aku pun tak tau lah nak tahan perasaan macam mane .
sedih punye pasal sebab tak dapat join dorang pergi sekolah . #rindunyee.
pastu aku tak dek keje . pegi post status dekat Facebook !


ape boleh buat . kite dekat belah timur . sahabat-sahabat dekat selatan . memang tak lha kan .
sedih-sedih. semoga Allah memberi peluang untuk aku sampai ke BUMI MEKAR lagi suatu hari nanti. InsyaAllah . Amin.

Coretan Busuk Si Tembam,


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Tolong !! Rumah terbalik !!

Assalamualaikum..
*Sambil kunyah-kunyah Nips yang ada kismis yang tak sedap sangat*
lagak macam org tua kunyah sireh yang hapak .
eh eh , tak sedar awak awak sume tgh pandang kite .
hye semua ! *lambai-lambai*
org sebelah menyampuk *kabee sikit tiakk hang tuu Myra oii*
opss . haha . maluu woii !
maafkan dayang ye tuan hamba . tersengaja pulak.. hehe >.<
oke. ape yg nak diceritakan kat sini hekk ?
oh ! dah ingat ! eh eh , awakk sume niiyy . tau tak ?
rumah kitee terbalikk ! tolong lah betulkann semula !
*menangis teresak-esak mcm budak hingusan 2 tahun 3 bulan 4 hari tak benti minum susu botol lagyy*
eh eh , boleh pulak awkk gelakkan kite. macam laa kite ckp main-2 ! *marah sambil gigit-gigit jari kaki sendiri*
nah ! tengok la sendiri . *kuarkan album gambar rumah terbalik dari poket doraemon boypren kite yg buncit*
Rumah Terbalik Sabah :D



Siap boleh pasang lampu dekat hujung atap bumbung lagi tau . >.<

dah penat tepon pakcik bomba , pakngah polis . sume tak bole tolong kitee .
habis tu sape pulak nak tolong?
boleh tak abg hensem dgn adik cantik yang tengah bace entry ni betulkan balik rumah too?
haa . mengarut . *sambil gigit jari*
actually , rumah ni ade dekat sabah tau. rumah ni memang dibina secara terbalik.
bumbung dibawah dan bangunan asas nya di atas . struktur yang menarik.
tapi tapi kan kan . orang cakap rumah tu ada dekat oversi jugakk. eh yeke ?
dekat mane ye ? denmark ea tak silap? sape tau nanti bagi tau oke! set !
tapii macam takot nak duduk situ. hewhew :D
bole la lepas ni carik orang sabah then kawen dgn die .
nanti dia mesti bagi hadiah kawen hantaran RUMAH TERBALIK. Wakaka :D
*Hang dok canang nak kawen dgn org sabah, sekali dapat dekat hang betul-2 baru tau Myra!* HAHA
Dalam hati bercakap *nak ke kawen dgn org sabah?*
omaigadd . taknak ! haha .

aigoo ! ni tempat shower ke jamban ! haiyaa . macam-2 .


Oke , yang ni awesome . jangan sampai satu hari nanti terjatuh dan terhempap kepala tuan rumah dah la..



Proses pembinaan.

tapi aku rase gambar yang dekat atas ni , bukan rumah terbalik dekat Sabah. maybe yang dekat oversi tu kan? HAHA . okee la .. stop sini dulu.. nak sambung buat kuah rojak untuk minum petang ni.
sob sob . k bye . :D

Coretan Busuk Si Tembam ,



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 24 Mac 2012

Selamat Malam Sayangku ! :D

Assalamualaikum rakyat jelata !
da lame tak meringankan jejari runcingku ini untuk menaip . hewhew :3
hari ni memang tetibe ade mood dan halusinasi yang tinggi untuk menaip
disebabkan aku sedang menghayati lagu dari satu band yg awesome !
korang tau ape? guess la dulu ! cepat !
1.... 2.... 3.... ! !
ala... lambat la korang guess . hewhew :D
OKE ,kerispatih band la . tajuk lagu die "Bila rasa ku ini rasa mu"
haaa . amacm ? best tak tajuk lagu dia? haha . korang belum dengan lagi kan ?
jom usha kejap. ni lirik lagu die . oke . 1 ... 2... 3... nyanyi ! lalalalala :D

aku memang terlajur mencintaimu..
dan tak pernah ku sesali itu..
seluruh jiwa telah ku serahkan..
menggenggam janji setiaku..

ku mohon jangan jadikan semua ini..
alasan kau menyakitiku..
meskipun cintamu bukannya untukku..
tapi cubalah sejenak mengerti..

bila.. rasa ku ini rasaku..
sanggupkah engkau..
menahan sakit dan terkhianati cinta yg kau jaga
cuba.. bayangkan kembali..
betapa hancurnya hati ini....kasih...
semua telah terjadi..

oo..oo..oo..oo..

bila rasaku ini rasamu..
sanggupkah engkau...
menahan sakit dan terkhianati cinta yang kau jaga..
cuba.. bayangkan kembali..
betapa hancurnya hati ini....kasih...
semua telah terjadi..

aku memang terlanjur mencintaimu...

Waa ! applause puntuk diri korang sendiri !
memang awesome kan ?
so , lagu ni xde kene mengena dengan yg hidup atau dah mati .
cuma nak cakap lagu ni awesome sgt-2 ! huhu .
pas ni sape ade niat nk pi koke lagu ni bulehh lee :D
SO , ape topik utama aku hari ni ?
actually , TAK DE PAPE PON ! HAHA ,
saje nak buat entry pasal lagu ni je .
*tangan ke bahu , mata ke atas* #MengadeNamanyeNi. !
kbye . wassalam ! :D
THANKS FER READING YA !

Coretan Busuk Si Tembam,
MaherQasehEmyra.


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!