klik klik

klik klik !

Followers

Jumaat, 16 Disember 2011

Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

Assalamualaikum cuties and handsomies .

opss ! #ade ke handsomies?

ok , mengarot ! :)

ape khabar sume ? hope korang sehat PINK OF HEALTHY yeaa :)

tenang hati cik myra .

oke , hari ni nak celoteh panjang2 sikit .

nak ckp pasal pepatah ARAB Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

ape punye bahase tu ? ape maksud die tu ?

haa . nak tau kan ? maksud die ., " berkata lah benar walaupun pahit" :)

tapi mesti nak tertanye-2 kan nape wat entry pasal ni ?

actually ,manusia sekarang ni dah mcm2 versi .

hati masing2 pon dah beraneka jenis .

ade yang jenis JUJUR . #itu bagus la kan .

ada yang jenis TAK JUJUR. #ini tak bagus tau .

jgn amalkan pulak . huhu . ^_^ #pisss !

oke , dalam kehidupan seharian kita ,kita xleh lari dr berjumpa dengan pelbagai jenis manusia.

apa yang cube disampaikan disini , bile berjumpa dengan org yg jujur ni ,adekalanya memakan diri sendiri .

ada bende yang kita boleh JUJUR , ade bende yang perlu kita bersikap TIDAK JUJUR.

contohnya yang JUJUR :)
bila kita dapat tahu kawan kita sendiri curik barang kita , suruh dia bertindak jujur /mengaku.

jangan tikam belakang kawan sendiri .

contohnya yang TIDAK JUJUR :(

bila boyfriend tanya , kita ade kawan lelaki yang special tak?

so,jgn ckp ade . nnt slh phm , gaduh , sape susah ?

lagi pun , kite kawan je pon . x aggp lebih. cume tak nak singgung perasaan die.

betul tak members ? :)

isu nye skrg ni ialah contoh yang bersikap TIDAK JUJUR tu .

kadang-2,ade curtain org ni memang bersikap friendly and suke berkawan dengan semua org baik lelaki mahupun perempuan.

padahal dalam hati tak terlintas pun nak niat ade hubungan LEBIH DARI ITU.
#Sila faham konsep ye :)

perkara mcm ni selalu terjadik kepada psgn yg konon hangat BERCINTUN la kan.
kejap-2 salah paham. yg GF x phm BF,yg BF x phm GF.
msing2 kene lah jge hati masing2 . kan kan kan ?

nak dijadikan cerita, "berkatalah BENAR walaupun PAHIT" ni boleh dikatakan ialah even kita yg cuba bersikap tak jujur,tambahan pula rasa serba salah dalam diri bila TIPU SUNAT mcm tu, kita cuba je bersikap mcm tu even kita tahu apa yang kita sampaikan tu , pahit untuk kita dan org yg dengar itu terima.

paham tak ? maaf ye kalau kurang paham .

kalau paham,sila komen . huhu :)

maaf ye kalau de salah faham .

stop writing dulu .

bye :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

eh , komen tu je ? nanti komen lagi tau :)

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!