klik klik

klik klik !

Followers

Khamis, 6 Disember 2012

Memoriable of Inspira Production and Semester Three .

Hey Bloggers . Oh men . Its very brightness night okeyy .
Btw , Assalamualaikum semua . :D
Hari ni , 7 Disember 2012 . 12:45 AM

Terlalu rindu dengan Collegemates  , Classmates di Kolej Universiti Shahputra , Kuantan Pahang :)
Sepanjang Semester Tiga , sangat enjoy dengan Teammates Inspira Production .
Tak lupa jugak semua classmate yang tersayang . Ehh ?

Okey , Untuk project terbesar sem niy , we all kene buat satu Dokumentari untuk subjek DDZ2533 Audio dan Video . And we all decide nak buat Dokumentari tentang Batik . We decide untuk pilih Natural Batik Village as tempat pengambaran . It is situated at Balok Kuantan Pahang. See this !

 Err , Hakim tumpang interframe sekali . Wee :D

Dan aku telah pun di perlukan untuk menjadi Pengacara dalam rancangan tu . Oh menn ! Tak pernah dibuat orang . Haha. So , aku sahut cabaran tu . And and .. 


Yeahh ! That is me . But , ohh ! Weird gila muka aku time ni . LOL !
Thanks Zaim tolong capture-capture :D

Kalau aku pengacara , yang lain-lain buat apa ? Haa . Okey . Production niyy ada lima (5) Orang . Aku , Hafiz , Hakim , Azie , Arman . 

*Habis Zaim tu siapa? *

Okey . Dia pembantu tadbir kami . Dia student Diploma of Business Management (UPM).
Dia memang suka tolong kitorang . Weee . Thank Aim !

*Ehh , cepat la show off rakan-rakan production kau tu*

Hokeyy hokeyy . Rilexx okeyy . Nak tunjuk la niyy . Hehehe . Nah !

 Ouh ya . This is me with Hakim . Dia as Cameraman I. Merangkap video editor.



Ini Azie . Dia as my Jurusolek + PA tersayang . HAHA .
*Ehh , cepat lah bukak pintu niyy !*


Nikon DSLR yang setia menemani kami kemana sahaja . Total : Ada 3 DSLR . :)


 Maaf . PA sy memang gedik sikit . HAHA . 
*Aku rasa aku yg gedik :) *


From my left Hakim , Arman , ME , Azie , Hafiz .


Err , Aku tak tahu Arman buat mende tu . Parokk dah dak niy .-_-



Ala-ala Running Man sikit kata Hakim . Kurang sorang . :)



Iyarghhhhh ! Dushh ! Hafiz ajak bertumbuk kejap . Aku on je :D


 Nampak tak kegedikan aku kat situ . 


Saya sayang Azizah Aripingggggg ! :D
*Memang aku dengan Hakim je yg pandang kamera kan . * HAHA


Yaa . Muke aku dengan Hakim lagi interframe . Yang lain tak fokus ! HAHA .


Terserlah kegedikan Hakim disitu .
 Hafiz ? Ehh . Apa dia buat ? HAHA .



Taraaaaa ! Ni lah Zaim The Great Warrior . Ehh ? :D


Sekali sekala buat muka camtu . Tak salah . Keep smiling semua >.<


Ohh men .! Panas sungguh hari ini . *kata Hakim*


Hafiz : Meh aku amek gambar korang .
ME : Kau nak amek gmbr aku ke Azie? HAHA


Muke aku ? Weird . Arman comel . Hakim  ? Err . Hafiz ? Comel lah jugak .
Azie mengade . :D


Sehati . Sejiwa . Sekaca . Kami buddies . Ehh ? #DiGi


Lalala . Teletubbies . HAHA .


Okeyy . Arman sgt comel disitu . Macam hamster . HAHA


Suka edit gambar macam niy . Mula-2 tak berani . At last , cantik jugak . *dalam hati berkata*


Oh maiii ! Kalau duckkkkk okeyyy ! *Duckface*
Arman buat muka comel lagi .


Kami buddies . Takkan terpisah . :D


Two cameraman . 


Me with Hakim . :D


Rehat sattt . Sat gii sambungg balik shoot naa . :)


Intan payung kami . Nasib baik tak buat hal sepanjang projek in progress . Thanks sayang :D


Hafiz as Cameraman II . Merangkap Audio editor.
*Background : Chevy Hakim punya *


Btw , Arman as Director + Pembantu belakang tadbir :D


Nampak tak betapa Azie sayangkan Aku . HAHA . Love u Munckin :) <3


Ohh . Kamu sgt sweet :D HAHA


Camera II . Thanks sayang . Sangat berjasa :)


Ini Azie . Dia as my Jurusolek + PA tersayang . HAHA .


Seperti adik dan abang . Haa . Yg penting mereka berdua Straight OK ! ;)

Okey .Speechless . No words to say. Just enjoy with them and takkan lupe setiap memori bersama mereka .
Big thanks jugak untuk Zaim yang tolong we all untuk Final Project Inspira Production kali ni .
Semoga Allah berkati usaha dan pertolongan kamu . All the best yaa !

P/S : Alhamdulillah . Sem tiga dah tamat . Next week dah daftar sem empat . Mohon doakan result gua gempak kali niy . Yeayyyyyyy ! :)


I <3 MY ,

Maher Qaseh Emyra .



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Selasa, 4 Disember 2012

Ceritera Hati

HATI .
Manusia punya hati .
Aku punya hati .
Engkau jua punya hati .
Tapi , aku tidak pernah mengerti bagaimana caranya untuk menjaga hati .
Jaga hatimu .
Jaga hatiku .
Kesudahannya ,HATI milik Allah .
Moga Allah pelihara hati ini .
Juga hati kita semua . 

In Shaa Allah .

Pemilik Hati ,

Maher Qaseh Emyra .

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 7 November 2012

Sick for the second day !

Hey Guys . Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh . And , good evening yaa ! Macam nak buat talk pulak . Teringat pulak masa assembly setiap hari waktu sekolah menengah dulu . Seriously rindu . Ya Allah ! Rindu kawan - kawan ! Okey , actually , jam di tangan dah pukul 5:25 petang . Ikutkan hati nak Qada tidur yang dah semalaman tak tidur tuh . Haihh . Terpaksa berjuang demi Final Exam yang belum selesai . Then , tadi aku kene hadapi subject killer punya exam . Allahurabbi . Allah je yang tahu . Betapa killer nye subjek tu . Anybody yang pernah amek Data Communication ?Please rate from 1 to 5 . Susah ke senang ? HAHA . Speechless okeyy . Btw , aku tak nak repeat ! Okey , lapar dan mengantuk menguasai diri . Chow !

Cakar ayam sabung ,

Maher Qaseh Emyra :)
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 4 November 2012

Wake up please , Myra !

Assalamualaikum . Okeyy . Mood err Missing In Action petang niyy . Kemengantukan yang teramat pun ada . Tersangat ngantuk ! Tersangat bosan dan tak happy . Haihh . Sedih sesangat sebab exam tadi 50/50 je keyakinan yang aku ada . aku berdoa , aku lulus . Tawakkal gila seyhh ayat niy . HAHA . Semoga orang yang tanda kertas aku tu nanti , bagi semua je betul . Serius . Im not ready for sitting Institusi Islam's paper . Nyawa nyawa ikan . So , dah penat fikir apa nak menaip petang ni , makan pun sudah , tidur jelah jawabnya . Qada' tidur yang semalam . Lusa baru ada paper animasi pulak . Bye stalker .

Haa . Ni tak sure lah nangis sedih tak dapat jawab exam ke lapoo ke ngantuk . =..=

p/s : tadi dah makan dekat Rahmat . Hanie tapau Nasi Kukus Juna kat Jungle pulak .
Bangun tidur karang aku makan . Serius kejap lagi aku lapar . Hujan lak kata kan .

Noon Baby Boo.

Si chubby ,
Maher Qaseh Emyra
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 3 November 2012

Final make me sleepy . =..=

Holla . Aucakk ! . Assalamualaikum . Alhamdulillah . Syukur pada Allah . Rasanya macam setahun tak tekan tekan keyboard kat sini . [menaip] . HAHA . Okeyy . setelah hampir 6 bulan menyenyapkan diri , now baru ada peluang nak hupdate Velogg Okeyy . Sadis . This week , i have to sitting for the Final Exam . Great right? Ada paper pun masih boleh online . Then , nak cerita lah kat sini . Total ada 7 paper . Then today , baru masuk paper kedua . Sadis . Start 29 October , till 11 November . A very long GAP . urghh ! Tired already . Hari ni paper Programming II . Awesome giler . Sejibik ikut Past year paper Mei June 2011 . Sakit hati tak baca .? Tu lah . Padan dengan muka kau Myra . Tak focus study tu . Kan dah menyesal . Wuuuu Wuuu T.T . Okeyy . Stop here . Nak Qada' tido dari semalam . So tired . K bye .
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Selasa, 22 Mei 2012

Selamat Pagi Cinta ! ;)



Assalamualaikum . Morning u oll's . Oke , sangat rindu pada anda anda anda semua .
fhewwww . bape tahun ntah daku tak meng-update belogg ini . haha .
oke , seriously sekarang aku busy dengan kerja-kerja FULL TIME di coklatMarry a.k.a MarryBrown . :)

And hari ni berkesempatan sebab aku sepatutnya punch card pukul 12.00pm .
Tapi apa kan daya , semua family aku tak de kat rumah , parents pergi melaka buat pasport , adik adik sekolah la kan , terpkasa pergi awal sikit naik teksi . :)

Oke , aku dah takde word nak cakap ape . Thank you for sapa sapa yang vote my blog . I will appreciate it . :)

Btw , sebelum beredar , nak show something .

Me and Hasnaa . :)
Dia bagi banyak tunjuk ajar masa kerja . sayang Naa ! :)



Coretan Busuk Si Tembam,

Maher Qaseh Emyra

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 23 April 2012

NOT IN A GOOD MOOD =..=


ASSALAMUALAIKUM .

MISS THIS BLOG , BUT UNABLE TO POST ANY ENTRY .
NOT IN A MOOD .

:'(


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 15 April 2012

Final Oh Final Semester 2 - Part Two

Assalamualaikum Bloggers and Non-Bloggers .
Haipp . Nak mintak tisu jenama Premier sehelai dua kotak boleh ?
#tengah tahan nangis dengar lagu Cinta Kita By Shireen Sungkar Feat Teuku Wishnu.#
Srooott srooott . Hingus meleleh dah . Alaaa . Lambat la korang bagi tisu . Sob sob.

Oke , korang tau kan aku sedang Musim Fainel Ekzem bulan niyy ?
Malam niyy malam berkabung sebab tadi jawab ekzem Etika profesyenel macam ape je.
Pastu dah la tak reti-2 nak rase menyesal sebab apa yang dah apal tak terluah. sedih bukan?
#ayat sedih. tolong lah nangis pelis .# *terima kasih* :')

*Penangan Fainel Ekzem Tadi*

Then , tadi balik terus nampak katil Queen Size. Ostel punye plus plus dengan Tilam Double Decker jenama Vono.
Best wooo . Ape lagi . Memang landing la kan . Kejap je . Taknak bagi stress . Tak elok tido petang-2.
Tadi pun pening punye pasal . Aiyakk ! Etika Oh Grafik. Eh , salah . Etika Oh Etika.
#Pening punye pasal sampai typo# -..-

*Next song please* - Inspirasi Hati By Dehearty.
#Tukar GENRE sekali sekala .

Oke , then tadi lepas balik ekzem , Makcik sebelah rumah a.k.a Azizah Ariffin ajak pegy makan.
#Dalam hati berMONOLOQUE dan berATILIA kekanda adinda . Eh, salah . Sory tuan puan.
Maksud kite , bermonolog dalam hati : "Tak kenyang-kenyang ke makcik niyy? , Aku dah kenyang niyy"

Then , bile pandang Jam Tangan ROLEX kite yang Pakcik jual jambu depan hostel tu bagi kat kite baru pukul 4.30 ,
kitee pun terus terJOIN Makcik Azizah pegi makan. Memula nak makan masakan panas yang fried-fried tu.
Tetibe , Makcik Indon yang comel tu cakap , "Soryy dek , chef nya enggak dtg lagik , pukul 6 nnt baru ade masakan panas."
Adoii , betapa lara nye hati ambe dengan Makcik Azizah tadi.
Sedangkan air susu campur sirap dan air teh 'o' campur gula 5 sudu setengah sudah ada depan mata .
Takkan nak blahh macam tu je . TERPAKSA lah makan jugak . HAHA .
Nasi campur je ada . Alaa , pun boleh la . HAHA .

Nak dijadikan cerita , ambe lapoo niyy weyy .
Aiyakk . Pukul 12:30 malam begini , anda mintak makanan wahai Puteri Amirah?
Memeyy arr . Makan tadi pukul 4:30 petang. Sekarang pukul 12:30 malam.
#Dah 8 jam makanan dalam perut niyy hadam. Memang kebuloqq naa. #

Eh , nak stop writing dulu. Jap gi nak sambung Final Oh Final Sem 2 - Part Three pulak .
Haa. Kalau nak bace yang Part One punye , boleh klik SINI.


Coretan Busuk Si Tembam ,


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 11 April 2012

Final Oh Final Semester 2 - Part One


Assalamualaikum...
Hayya Bil Jihad ! Haa tu dia . Jihad bukan main noo .
Bukan ape , kali ni punya entry semangat sangat sebab tengah mood FAINEL EKZEM kate omputeh lee kan .
Nak-nak tengah melayan lagu Hayya Bil Jihad By Brothers .
Sedapp woo . Lagu niyy dah bertaun-2 adoo . Tapi , smpi skrg org masih minat nak dgr .
Lagu jihad yang sangat memberi rangsangan pada hati untuk teruskan belajar . *blinkblink*

Oke . Stred tu de poin . Ekcelli , cehh , oke kite tengah minggu final ni .
Then , semalam dah settle satu paper . adoi , lega seyy.
Nasib baik sem ni punye final starting with paper yang subjective .
bukan yang kene kira-kira , ingat formula mcm nak mati tuu .
adoii . tobat-2 . by the way , alhamdulillah la . bolee laa jawab semalam .
insyaAllah , insyaAllah . doa-doakan la kitee dapat A tau .

huh ! tapi nak cite la kan , semalam kitee ekzem paper English For Academic Communication, bukak-2 section A je , dah deboo .
tau nape nye ? first sentence yg nmpk "Plagiarism". Puihh .
Apo bondo tu jang ? dalam ekzem takde maknenye boleh bwk masuk kamus dik .
menganga mak jemah dalam tu 2 minit 18.3 saat . penat tau pikiaq .
last-2 bce definition die , mcm phm la sikit-2 . kire mcm mksdnye menciplak atau meniru hasil kerja org la.
tak gitu abg kamus dewan DWIBAHASA edisi ke 3 mukasurat 543.6 yg hensem ? hewhew :D

Oke , pastu hari ni dan esok tak doo paper . Hari khamis baru ada paper Mathematics II.
Ni lagii deboo . Apo laie , suruh la member baik kitee Miss Azizah Ariffin ajarkan.
Die DEKAN Math weyy . Terbaik la . Carry Mark 37/40. Terror kan kan kan ?
Kitee dapat 27/40 je . sikitt ! *nangis nangis*



Ni laa figura kami bersama . Comel kan Beliau ? Taknak Mintak number?
#Haipp ! tak boleh ! *tepis tgn awak kuat-2*

Apa yg penting , Math yg x bape lame lagi nak ekzem tu , takde nak stdy nye .
tapi skrg tgh push mengapal etika profesional bab 2 - Pemikiran dan teori Etika yg ekzemnye hari sabtu nnt.
apee daa . patutnya , stdy la math dulu kan kan? xpela . nnt kene face to face blaja math dgn Azizah a.k.a Jijoh.


Haa . gambar ko lagii Jijoh . Senyummmmmmm ! #tak nampak gigi

Eh , oke la . nak layan lagu sambil listening lagu nasyid Dehearty- Permata yang Dicari.
Nak kek coklat tumpah tak ? Amek la . kite belii kat Restoran Saji Rahmat tadi . Kbyee !
#Sila Jeles !

P/S : Dgr lagu permata yang di cari ni , sedih pulak . Rindu awak sayang ! :')
Jaga diri baik-2 yee ! Sayang awak ! Seronok semalam sebab awak balas mesej saya ! Yipppyy ! :')

Coretan Busuk Si Tembam,

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 2 April 2012

Hooorayyyyyy ! CarloRino !

Hey ! Assalamualaikum semua !

Hari ni memang rezeki melimpah ruah . alhamdulillah .
Tadi pegyy bershopping sakan dengan classmate tersayang , Cik Azizah Ariffin .
*boleh la add beliau dekat fesbukk yee*
Oke , tadi dah la pergyy merayau sampai cabut kelas ETIKA .
*Ehem , bukan cabut ye . memang kelas takde KOT !*
#garu kepala#
Eh , tau tak tadii pegyy mane ?
Kitee pegyy Carlo Rino dok usha-usha kasut Azie niyy le . #gedik beruk makye#
Here we are .
Carlo Rino Megamall , Kuantan. :D

Pastuu , tadi duk usha-usha Kasut CarloRino niyy !
cantikk weyy ! Ya Allah . Mahal nak mampus . tapii , cantikk weyhh .

Meh nak tunjuk sikit .




Ya Allah ! yang paling tak leh tahan merengek kiut miut dekat uncle depan Carlo Rino tadi bila tengok Beg Carlo Rino niyy !

Let me show off !
Beg dan kasut yang matching kan ? awesome ! :D

klaa weyhh , ngantok dan penat seyhh . haha . nak tido dulu !
thanks fer reading !

Coretan Busuk Si Tembam,


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 31 Mac 2012

Ya Allah ! Bumi MEKAR tak pernah lupus dalam ingatanku!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Hari ni kalau korang nak kata aku tebiat pun boleh jugak kan.
Yela mane tak nye . pagi tadi punye entry suke ria macam org tak ingat dunia .
Tibe-2 malam ni nak sedih pulak kan ?
*kesat hingus dekat tisu Premier kak Fuzah bagi tadi*

aku tak tahu la kenapa tibe-tibe rindu pada sekolah pujaan aku dulu datang.
tadi ada bestfriend kitee msg .

Yam : Salam , kitorang on the
way nak pergi
MEKAR ni. Jom la join sekali. :)

*dalam hati tersentap sebab jeles die nak pergi MEKAR TERCINTA!*

dengan menahan perasaan yang mendalam aku pun reply ..

Aku : Waalaikumsalam. Yam pegi dengan sapa je? Bestnye !! :'(

*menunggu dengan penuh harapan sebab nak tau die pegi dengan sape*
#tett tett . bunyik mesej masuk#

Yam : Aku pergi dengan Hajar. Ko katne? Jom la join.

*Ya Allah . Tuhan je tahu. Dua-dua tu sahabat baik aku time sekolah dulu*

betapa rindunye aku dekat dorang semua!

aku pun REPLY jela ..

Aku : Dah tau dah . Ade hari koku dekat sekolah.
Myra dekat pahang . Takleh join :'(

*ayat sikit punye sedih la haii* #tacing.

Then , aku pun tak tau lah nak tahan perasaan macam mane .
sedih punye pasal sebab tak dapat join dorang pergi sekolah . #rindunyee.
pastu aku tak dek keje . pegi post status dekat Facebook !


ape boleh buat . kite dekat belah timur . sahabat-sahabat dekat selatan . memang tak lha kan .
sedih-sedih. semoga Allah memberi peluang untuk aku sampai ke BUMI MEKAR lagi suatu hari nanti. InsyaAllah . Amin.

Coretan Busuk Si Tembam,


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Tolong !! Rumah terbalik !!

Assalamualaikum..
*Sambil kunyah-kunyah Nips yang ada kismis yang tak sedap sangat*
lagak macam org tua kunyah sireh yang hapak .
eh eh , tak sedar awak awak sume tgh pandang kite .
hye semua ! *lambai-lambai*
org sebelah menyampuk *kabee sikit tiakk hang tuu Myra oii*
opss . haha . maluu woii !
maafkan dayang ye tuan hamba . tersengaja pulak.. hehe >.<
oke. ape yg nak diceritakan kat sini hekk ?
oh ! dah ingat ! eh eh , awakk sume niiyy . tau tak ?
rumah kitee terbalikk ! tolong lah betulkann semula !
*menangis teresak-esak mcm budak hingusan 2 tahun 3 bulan 4 hari tak benti minum susu botol lagyy*
eh eh , boleh pulak awkk gelakkan kite. macam laa kite ckp main-2 ! *marah sambil gigit-gigit jari kaki sendiri*
nah ! tengok la sendiri . *kuarkan album gambar rumah terbalik dari poket doraemon boypren kite yg buncit*
Rumah Terbalik Sabah :D



Siap boleh pasang lampu dekat hujung atap bumbung lagi tau . >.<

dah penat tepon pakcik bomba , pakngah polis . sume tak bole tolong kitee .
habis tu sape pulak nak tolong?
boleh tak abg hensem dgn adik cantik yang tengah bace entry ni betulkan balik rumah too?
haa . mengarut . *sambil gigit jari*
actually , rumah ni ade dekat sabah tau. rumah ni memang dibina secara terbalik.
bumbung dibawah dan bangunan asas nya di atas . struktur yang menarik.
tapi tapi kan kan . orang cakap rumah tu ada dekat oversi jugakk. eh yeke ?
dekat mane ye ? denmark ea tak silap? sape tau nanti bagi tau oke! set !
tapii macam takot nak duduk situ. hewhew :D
bole la lepas ni carik orang sabah then kawen dgn die .
nanti dia mesti bagi hadiah kawen hantaran RUMAH TERBALIK. Wakaka :D
*Hang dok canang nak kawen dgn org sabah, sekali dapat dekat hang betul-2 baru tau Myra!* HAHA
Dalam hati bercakap *nak ke kawen dgn org sabah?*
omaigadd . taknak ! haha .

aigoo ! ni tempat shower ke jamban ! haiyaa . macam-2 .


Oke , yang ni awesome . jangan sampai satu hari nanti terjatuh dan terhempap kepala tuan rumah dah la..



Proses pembinaan.

tapi aku rase gambar yang dekat atas ni , bukan rumah terbalik dekat Sabah. maybe yang dekat oversi tu kan? HAHA . okee la .. stop sini dulu.. nak sambung buat kuah rojak untuk minum petang ni.
sob sob . k bye . :D

Coretan Busuk Si Tembam ,



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!