klik klik

klik klik !

Followers

Sabtu, 31 Disember 2011

Jom List kan senarai Azam baru korang ;)

Hey-2.

Assalamualaikum semua ! ^_^

Hey , hari ni kan . Nak list kan azam-azam baru tahun 2012.

Hehehehee .

oke, berikut ade lah list nye.

Sila klik untuk GAMBARAN nye oke !



P/S : klik tau , jgn x klik ! Doakan azam tercapai ! yeayy !

Stop writing.
Bye.

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 26 Disember 2011

10 tips SIMPLE nak jadik student DEAN LIST 4 FLAT :)

HaiHaiHai semuaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! *menjerittttttttt*
Assalamualaikum :)
Excited nye nak bagi tips hari ni ek.
Hehe. Xpela. Excited kejap je pon. X lame.
Oke. Tips ni sekadar perkongsian bersama ye.
Yela. semua orang nk success in their own life right ?
sape xnk berjaya? angkat la bahu tinggi-2! heee :) *joking*.
Oke. Jom terokai tips nye same-2 :)

1. Niat ikhlas Lillahi Taa'la.
~oke , setiap apa yang kita nk buat kat muka bumi Allah ni , mestilah berpandukan Niat ye kawan-2.
Hadis Nabi pun dah bagi tahu. Al-A'malu Binniyyat (Beramal dengan Niat).Mudah je nak buat.
Contoh la nak belajar kan. Just niat. "Aku belajar kerana Allah Taala".
Contoh la nak makan. Niatkan lah , "Aku makan kerana Allah Taala".
SIMPLE right? InsyaAllah , dengan niat, setiap perbuatan kita , ALLAH akan limpahkan 1000 rahmat dan berkat. Walaupun setiap ape yang kita buat tu kurang sempurna , sekurang-2 nya , Allah dah berkati kerana apa yang cuba kita lakukan adalah keranaNYA.

2. Jangan tinggal solat.
~Solat tu rukun islam yang kedua. Solat ni tiang agama. wajib setiap hambaNya melakukan suruhan itu tanpa sebab lain kecuali uzur (bagi wanita). Bende ni memang kene tekankan sikit la. sebab bende ni wajib. bukan nye direka ke ape. Allah dah perintahkan. so , setiap kali seusai solat , berdoa lah kepadanya. Allah sebenarnya tahu apa yang kita dah lakukan dan akan lakukan. Cuma ALLAH nak hambaNya merintih,menangis, merayu supaya apa yang kita dah dan akan lakukan itu mendapat HASIL yang memuaskan hati kita dan semua orang. Nak pahala lebih lagi,buat solat sunat juga ye :) InsyaAllah.

3. Amar Makruf Nahi Munkar.
~Ia bermaksud , lakukan perintahNya ,tinggalkan laranganNya. Kalau tadi , kita dah niat ikhlas kerana Allah , solat dan berdoa kepadaNya, so , skang kene la tinggalkan segala perbuatan keji dan buruk yang Allah x suke. perbanyakkan melakukan kebaikan dan perintahNya supaya bila kita selalu melakukan ke arah kebaikan , sedikit sebanyak , perkara munkar akan berkurangan dan boleh jadi ia akan "HILANG" dari sifat mazmumah kita tu. InsyaAllah, Allah akan menolong hambaNya yang selalu dan tidak pernah lupa kepada NYA.

4. Study SMART NOT Study HARD!
~Nape SMART? Bukan HARD? Sebab kalau HARD , sampai 2,3,4,5 pagi pon ade orang sanggup bersengkang mata semata-mata nak mengadap buku,menghafal,membaca dan sebagainya. Walhal , mata dah ngantuk, otak dah penat sebab seharian dari pagi otak asyik rushing,bekerja. Silap-2,apa yang dibaca tu pon x masuk dalam kepala. Betul tak ? Bila otak dan mata nak rehat? Oleh itu,bila tyme dalam kelas , FOCUSSSSSSS!! Kalau tak paham, tanye tyme tu jugak ! . Sebab bila bertangguh ni,jadi beban. Esok lusa,lecturer nk ajar lain dah, tapi yg semalam punye pertanyaan berKUBU dalam kepala. Tak sempat nak tanye. Last2,pelajaran seterusnya bertambah TAK PAHAM. Bila Focus dalam kelas,balik rumah nnt boleh revision sikit2,hafal sikit2. tak lah beban sangat kan? :)

5. Tampal note yang dipelajari.
~Cik Myra tau korang rajin dan kreatif. So,after kelas,sambil2 tggu bas tu , create la some note. cube ingat apa yang di pelajari mase kelas tadi. Bila dah balik,standby gam,selotape dan others utk tampal note tu dekat dinding. Create lawa2 sikit. nak gune magic color ke ape ke sukati la. asalkan menarik aty korang. Kalau boleh,kat tempat yg kite selalu lalu dan nampak. Contohnya,kat tepi katil. Sebelum tido,daripada korang conteng dinding,bek ngadap nota tu. Bangun tido pon jangan lupa buat mcm tu tau. InsyaAllah, sampai dah Grade pon korang x lupe punye. Amin. :)

6. Everyday is REVISION.
~Oke, hari-2 after dah study tu,jgn lupe nak revision pula ye. Sebab kalau kita revision ni,apa yang kita belajar hari-2 tu,kita akan ingat bukan setakat sampai final,maybe sampai bila-2 ingat.InsyaAllah.
Setiap kali nak revision,mesti lah pandai bajet mase. Contoh macam Cik Myra revision,setiap subjek dalam one hour. But dalam mase one hour tu,mesti revision betol2 dan focuss. sebab kalau x focuss,ibaratnye macam kita dah membazir mase. sekali sekala amek la 5 minit rehat. kalau straight je revision,otak pon boleh *blurrrr* hehe. Kalau rase one hour tu tak cukup,boleh la bajet sendiri. create your one schedule yeay ! Good luck! :)

7. Selalu bertanya.
~"Kalau tak paham,tanya saya. Jangan senyap je tau! Saya tak tahu awak semua ni paham ke tak." kata Cikgu/Lecturer kepada pelajar. Haa , selalu tak lecturer atau cikgu cakap macam tu.? So,korang pon,kalau tak paham,tanya. Kalau malu sangat nak cakap,cerita la kat kawan-2 yang kita tak paham yang tu,yang ni. Nanti kawan kita boleh tolong tanyakan. *kalau kawan tu sporting* hehe :). Kalau dah memang tak nak tanya dorang,tanya lah kengkawan korang. *Dorang takkan kedekut ilmu punya!* hee :)

8. Selalu ajar kawan seperjuangan.
~Korang ni kan,kalau ada la kawan kita yang x paham apa yang cuba dipelajari dan dia pon mintak tolong ajarkan,korang ajar la semampu yang boleh. Bukan korang je yang nk success kan? Kawan-2 korang pon nak pandai mcm korang jugak. Bila sama-2 tolong menolong, mana lah tahu pencapaian tahun tu LULUS DENGAN CEMERLANG 100% ke kan? Bangga Cikgu/Lecturer korang tu. Korang tau tak, kalau korang ajar kawan-2 korang,95% apa yang korang ajar tu,korang akan ingat. Sebab otak kita berfikir dan sentiasa menyimpan data-2 yang kita study. So ,bile korang asek repeat-3 apa yang korang cakap,kompem la ingat kan? InsyaAllah. X lupe. Dalam exam pon kompem you can do it~! :)

9. Berdoa kepada Allah.
~Bab-2 berdoa ni, mesti lah kita buat kan. Dah macam WAJIB. Yela,setiap kali after solat,mesti kita berdoa pada Allah. Kita hidup berpandukan DIA. DIA yang boleh tolong kita. Kerja-2 nk luluskan/nak FAIL kan bukan kerja penanda kertas. Allah berhak keatas semuanya. Kalau rajin korang "MINTA" kat DIA,InsyaAllah,rajin la DIA membalasnya. Tu yang kadang-2,kita rase kita da jawab betul da kat Final. TUP TUP GAGAL! Mesti pelik kan ? Haa,xyah pelik. Korang balik,bentang sejadah,solat la banyak-2. Berdoa kepada Allah dan muhasabah diri sendiri kenapa boleh jadik macam tu. Senang cite,kalau korang ingat kat DIA,kompem DIA akan ingat kat korang. Kalau korang x ingat kat DIA pon,DIA still ingat kat korang. Cuma korang nak BUAT suruhan DIA atau TAK je ok! :)

10. Tawakkaltu A'lallah :)
~"Berserah /tawakkal kepada Allah". Setelah kita penat jerih melakukan pelbagai usaha untuk berjihad (belajar) ke jalanNya,tawakkal sahaja pada hari penentuan tu (Final Exam). Korang dah x perlu nak bace,nak hafal ape-2 lagi dah. Kompem tyme tu dah x ingat ape-2. Korang redha je. Kalau korang bace ,bace ,bace , silap-2 apa yang korang dah hafal sebelum-2 ni boleh *blank*. So,mase Final tu,sebelum masuk just Selawat Nabi,Bace doa Jihad (kalau tahu). Tyme jwab tu nanti,kot-2 la korang *blank* tibe-2,bace Surah Al-Insyirah yang mula dia "Alam Nasyrah". Bace banyak kali,InsyaAllah Allah tolong kita sebab kita dah usaha .Akhir kata,good luck ye sahabat !!!! :)

stOp writing.
Take care. Kbyee ! ^_^
Wassalam :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

HOLD ON PLEASE !!! :)

HewHew *Ayat Liesa temoksss*
Assalamualaikum semua !
Selamat malam! yeayy !.

Korang.....Tau tak ?
Malam2 dingin mcm ni dah kerinduan pada orang jauh nun disana.
Rasa mcm jauh hati , jauh pandangan jauh segalanya.
Hanya mampu berdoa pada Allah semoga DIDEKATKAN jodoh kami.
Subhanallah . Indahnya Ciptaan Allah.
Perasaan yang Allah kurniakan pon indah.
Manusia saling memerlukan. Manusia diciptakan berpasang-pasangan.
Kini,aku hanya mampu berdoa. Semoga semuanya Allah telah aturkan dengan sesempurnanya.
Aku terima takdir Allah dengan Redha.
Jika dia benar untukku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku.
Jika dia bukan milikku,damaikanlah hatiku dengan ketentuanMU.
Sesungguhnya , aku hambaMU yang hina.
Bila kah masa itu akan tiba? Akan ku tunggu hingga hujung nyawa. :) *nak kawennn!!* heheeee .
ececece . *stop merepek-ing*.

kawan sebelah usik : amboiii . rindu sape tuu !!?
den jawab. : xdo sapo la kak oii! *tersipu-2 malu* hehehe ^_^

hehe. kan dah kene tegur. tu la . asek bergayut je. mane tak nye. FREECALL la kate kan. hewhew! :)
yela. lau sape2 pakai khidmat CELCOM, bile tyme besday korang ,korang akn dapat 7 hari freecall+msg untuk setiap 8 nombor yg LUCKY je tau. eheh >.<
salah satu nya adalah nombor "orang jauh" tu la. hehe .
tak kan ku sia-2 kan rezeki ni. cehh!

okey la . nk sambung *gayut* hehe . :)

mood : On call . Please HOLD ON! haha . bye :)
Wassalam. "_"


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ouh "P" yang ku sayang :)

Bismillahirrahmanirrahim ^_^
Assalamualaikum semua !
Rindu rindu rindu !
Rindu blogger , rindu nak blogging , rindu nak taip, rindu nak bace entry, rindu semua la ! :)

Oke , hari ni Cik Myra excited you know.
Cause of what ?
Cause of dah dapat tengok lesen P depan mata sendiri . yeayyy !
happy gile BABENG. Xterucap la gamaknye.
Tapi ade SPOIL la.
Macam mane ntah gambar tu bole senget?
Wat keje x betul .
Leher pon dah teleng. Makan leher ayam byk la tu kan kan kan?
Orang kate , makan leher ayam manyak2 ni boleh teleng. *oke LAGENDA a.k.a MITOS KOT!* >>.<<

Lesen dah ade. Keberanian 90% dah ade. KERETA belum ada.
Acano ni jang nk jenjalan g pantai ? hihihi.
Nak la jugak rase pergi drive bawak family,members pegi shopping ke kan.
Tapi still ade rase takut. HEHE. *Dah la Myra, jangan berangan nk bwk EXORA tu*. :(
hukhukhuk. Tu mak cakap la kan, dia x kasi lagi kita drive bawak kete BESAR.
da tu je satu2 nye kete yg kite ade. heeee .
xpe . sabar separuh dari iman.

oke . stop writing + merepek-ing. lalala.
bye-2 ("_")
Wassalam,

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Happy besday to meee !

Assalamualaikum warga blogger semua .
Rindunya Cik Myra pada semua.
Rase macam nk peyok2 je . *peluk* . heeee :)
oke . kidding je.

btw , Cik Myra tunggu jugak org nyanyi lagu "epy besday to u" utk Cik Myra.
tapi xde pon. :'(
sedihh ! huhuhu .
oke . kidding lagi. heheee .
tak kesah pon la .

tapi ape2 pon, Cik Myra nk say Millionnnnnn Thank youuu pada u'ollss yg igt besday Cik Myra.
besday Cik Myra 22.12.2011 ary tu .
hehe .especially warga FB la kan. yg add "Maher Qaseh Emyra"
haa haa . sape tak add lagi , boleh add.
kita saling kenal mengenali. kawan je tau. sebab Cik Myra dah kawen.
*oke tipuuu!* boooo ! winkwink ^_^

HAHA , oke . sila la add. kalau Cik Myra tbe2 tanye u'olls ni sape?kenal ke?
korang pon perkenalkan lah diri ye.
yela. bukan sorang dua je frens Cik Myra tau. berlambakkkk ! *oke. tipu lagi* heee ^_^
sory la . kite x femes and tak hot and tak market.
*cehh.market tu pasar kn?* hikhok *loye buruk*
oke la . dah xnk merapu.

Cik Myra sayang korang ! muahh2! love you!
enjoy blogging dan jgn segan silu nk singgal sini selalu. *macam pantun erk?* hihihi ^_^
AND , paling penting, jangan lupe nk rajin2 kan jari jemari yang halus mulus tu untuk :
KLIK-2 churpchurp Cik MYRA. HUHU .
kerjasama korang sgt Cik Myra hargai.
Macihhh sume !
Stop Merepek-ing :)
Wassalam.

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Jumaat, 16 Disember 2011

Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

Assalamualaikum cuties and handsomies .

opss ! #ade ke handsomies?

ok , mengarot ! :)

ape khabar sume ? hope korang sehat PINK OF HEALTHY yeaa :)

tenang hati cik myra .

oke , hari ni nak celoteh panjang2 sikit .

nak ckp pasal pepatah ARAB Qulil Haqqa Wa Lau Kana Marro :)

ape punye bahase tu ? ape maksud die tu ?

haa . nak tau kan ? maksud die ., " berkata lah benar walaupun pahit" :)

tapi mesti nak tertanye-2 kan nape wat entry pasal ni ?

actually ,manusia sekarang ni dah mcm2 versi .

hati masing2 pon dah beraneka jenis .

ade yang jenis JUJUR . #itu bagus la kan .

ada yang jenis TAK JUJUR. #ini tak bagus tau .

jgn amalkan pulak . huhu . ^_^ #pisss !

oke , dalam kehidupan seharian kita ,kita xleh lari dr berjumpa dengan pelbagai jenis manusia.

apa yang cube disampaikan disini , bile berjumpa dengan org yg jujur ni ,adekalanya memakan diri sendiri .

ada bende yang kita boleh JUJUR , ade bende yang perlu kita bersikap TIDAK JUJUR.

contohnya yang JUJUR :)
bila kita dapat tahu kawan kita sendiri curik barang kita , suruh dia bertindak jujur /mengaku.

jangan tikam belakang kawan sendiri .

contohnya yang TIDAK JUJUR :(

bila boyfriend tanya , kita ade kawan lelaki yang special tak?

so,jgn ckp ade . nnt slh phm , gaduh , sape susah ?

lagi pun , kite kawan je pon . x aggp lebih. cume tak nak singgung perasaan die.

betul tak members ? :)

isu nye skrg ni ialah contoh yang bersikap TIDAK JUJUR tu .

kadang-2,ade curtain org ni memang bersikap friendly and suke berkawan dengan semua org baik lelaki mahupun perempuan.

padahal dalam hati tak terlintas pun nak niat ade hubungan LEBIH DARI ITU.
#Sila faham konsep ye :)

perkara mcm ni selalu terjadik kepada psgn yg konon hangat BERCINTUN la kan.
kejap-2 salah paham. yg GF x phm BF,yg BF x phm GF.
msing2 kene lah jge hati masing2 . kan kan kan ?

nak dijadikan cerita, "berkatalah BENAR walaupun PAHIT" ni boleh dikatakan ialah even kita yg cuba bersikap tak jujur,tambahan pula rasa serba salah dalam diri bila TIPU SUNAT mcm tu, kita cuba je bersikap mcm tu even kita tahu apa yang kita sampaikan tu , pahit untuk kita dan org yg dengar itu terima.

paham tak ? maaf ye kalau kurang paham .

kalau paham,sila komen . huhu :)

maaf ye kalau de salah faham .

stop writing dulu .

bye :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 15 Disember 2011

Alhamdulillah . PASS ! :)

Assalamualaikum gegurl and boboy .

rindunyeee kat sume blogger !

btw , hari ni , minggu ni , bulan ni terase sangat-2 hepy !

sebab , result UTM dah kuar .

Alhamdulillah .

hadiah besday paling best tahun ni :)

even x dekan , tapi lepas la 3 pointer :)

so,sem baru ni . xleh la nak duduk senang lenang ye cik kak oii .

kene lagu struggle ! chaiyokk !

supaya dapat kekalkan pointer smpi graduate nanti .

insyaAllah . amin .

doakan kite ye kawan-2 !

kbyee . stop writing first .

wassalam >.<



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 5 Disember 2011

"GEYLANG-SHOP DECEMBER GIVEAWAY"


Hello hello hello !!

Asslamualaikum sume !?

haa . dengar pon . ingatkan x dgr tadi .

hehehe . oke-2 tutup mata!

cakk ! haaa .

mrs GEYLANG ni nak bagi GA laa .

mesti mauu !! *mcm Twisties pulak dah*

oke . jom la join .

firstly , cantik x kain polka dot kt bwh ni ?

cantik kan3?

haa . sile la klik ye .!


cantiknya POLKA DOT! :)
bestnye kalau dapat FREE . huhu ! ^_^

Mrs Geylang tye : "Kenapa anda suka kain dan nak Kain Cotton Polka Dots ini" ?

jawapan saya :"Saya suka Kain Cotton Polka Dots ini sebab :"

1)interesting sgt ! dia ade dotdotdot manyak-2! suke-2!

2)kain die best . sebab tu quite expensive sikit. tp affordable jugak !

3)kain die halus , lembut and sedap dipakai.

4)tak pernah beli dan memakainya . and i wanna try it! bole kan?

5) kain ni sesuai untuk org yg berbadan "COMEL" mcm saya .

P/S : Hope dapat la GiveAway ni . sebab Give Away ni paling best yang pernah saya jumpe.

Ok bye ! :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

i found u my lucky's followers

Hey pretty and handsome .

assalamualaikum ..

oke . ary ni dgn segala hormatnya ..

nak bagi tau sume org kampung !!

cik myra dah jumpe followers ke 100 ~

yeayyy !!

tepuk tangan kuat2 untuk Aien Ayop !

cett !! mcm ape da .

oke , siyes hepy .

sebab .. nk cukup kan 100 ni , boleh terberanak oii!

bukan senang nk soh org follow kite .

gulp ~*macam wajib pulak*

ye ! mmg wajib . sebab ape?

sebab nk suh prg klik-2 kite nye nuffnang dgn churpchurp la.

oke . mrs Al-Hady ni pon dah dpt ganjaran .

cik myra akn promote blog die selame seminggu .

huhuhu . pemes le BELIAU nnt .

nk follow BELIAU jugak ?

meh klik SINI.

ngeh3 . pasni nk target 10000 visitors pulak .

x sbr dh ni .

skang pon dh ade 9897 .

woww ~ lagi bape je kan .

hikhook . oke bye .

#mood : x sabar nk wt GA pulak ! hihi

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 4 Disember 2011

Who are the lucky one ?

heyyyyyaaa !

assalamualaikum .

hye all . skang pukul 12:46am .

masih ade yg tak tido ?

oke , xpe . meh jengok sini .

bace blog Cik Myra eah .

oke . sebenarnye .. nk tido dah .

tapi saje nk taip-2 jap .

nak cite la pasal followers ni .

tinggal lagi sorang je nak jadik followers ke 100 .

haa . sape yg bertuah tu ?

huhu . cik myra nk promote la blog die kalau

die bertuah .

hehe . suke tak ? suke kan ?

sile komen ye .

bye-2 .

nyte ! muahhh cket*

p/s : yg dah jdik followers ke 100 tu , sile lah komen :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 3 Disember 2011

Yeayyyy ! Lulus QTI :)

good evening boys yang hensem ang girl yang cantik :)

assalamualaikum sume . rindunyeeee kat blogger-2 ni..

sihat ke tak ni ? lau xsehat , cepat-2 makan ubat .

lau xnak , meh cik myra bag ubat ! muaaaahh ! hihihi .

haa . dah sehat kan !? hihi :)

oke-2 , hari ni xtau la nape rse mcm da gatal sgt nak menaip kan .

rsenye da nk seminggu tak coteh-2 kat sini .

rindu tak ? mesti tak kan ? sebab blog cik myra ni x best pon.

hehe . oke . kali ni cik myra nk talk-2 pasal test QTI.

tau x ape tu test QTI ? QTI ni test driving school oleh pihak driving school to sendiri.

so , cik myra excited nk cite pasal cik myra dapat A dlm test 2 .

ade la dalam 84/100 markah . best-3 ! hehe . tapi x dpt la markah perfect kan.?

ini je yang mampu . and ape yg cik myra harapkan , hope cik myra dpt do the best for jpj test on
8/12/2011 nanti .sebenarnye dah x sabar nk drive kete sendiri,boleh jalan-2.

dah berani sikit , boleh pegi melaka jumpe abg . opsss! ABG ? hehehe . #shhhhh! :)

insyaAllah . kalau ade jodoh ,ade rezeki . hihi .

kla . stop writing .

#tired la . bru pas makan kopok corntos . NAK ? xlehhh . bye-2 ! :)

P/S ade sape-2 nk follow ke cik myra g jenjalan? hehe . vroommmm vrooommm! :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

who will be the next 100 followers?

Assalamualaikum..

hye all..

nak tanye ni . who will be my 100 followers?

wahh . tertanye-2 didalam jiwa. cehh !

yela , excited nk terima orang baru ke 100 .

setelah sekianlama ade blog , tapi x ramai follow .

al-maklum la.. blog buruk je . entry bongok-2 je.

x hebat mcm @abah (Ku Azhar) dengan @abg hensem (Muhammad Taufiq) . hehehe :)

mereka memang hebat . bole jadi idol cik myra tau . teheee :)

oke , follow-2 lah ye . do read my entry yg x best n membosankan . hek3 :)

stop writing . bye-2 !

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!