klik klik

klik klik !

Followers

Sabtu, 25 Februari 2012

~Dinner Oh Dinner ~



Assalamualaikum..

Heyya heyya ! hai sumee ! #adeh semput menjerit . xde sape dengar kite punye suara . hehe . amacam kehidupan hari ni ? sehat ke semua ? hope sehat je la ye . oke , malam ni as usual , nk tulis banyak2 kat sini. kalau aku bosan , kat sini la aku pergi . cari my lovey dovey blog yg muchuk masham ni . sedar x sedar dah 3 tahun aku ade blog . tapi , entri x rupe 3 tahun pon . mcm baru 3 hari. sikit je . follower pon x ramai . maklum lee . x pemes . x perlu pon pemes2 tu . buang karen #kriokkriokk :D Heee *_*

Oke . nak dijadikan cerita,aku tengah searching-searching baju-2 ala-2 casual wear gituu. aww aww ! #menyampah. coz tak lame lagi course aku , i means cascadia la kan . nak buat dinner kat Swiss Garden Hotel . OMA . sgt excited sebab sem lepas x join . sedeyy . bukan sebab ape , no money no talk la kan ! sebab mase tu Duit Pinjaman MARA tak dapat lagi . so , this sem i have got it done. so , very very very very excited la weyy ! hewhewhew :D

Mengikut perancangan , mcm nak pakai dress ala-ala barbie vs cinderella gituu #bajet uuu . #menyampah i dengar . hehe . actually , xtau la . nk beli oke je kot .insyaAllah . ade rezeki lebeyy.. ~rezeki anak-anak gituu ~ #semputt
(bile mase kawen ntah). let me show off the dress . haha . show off je ni . #dreaming again . haiyaa -..-



#sumber google#
tak logi je dapat pakai macam ni even bukan waktu dinner nanti. dreaming again. hewhew :D


#Sumber Google#
haa. yang ni nampak lagi simple tapi cantik sgt. #dreaming moreee . non stop . HAHA

#Sumber Google lagi#
Oke , yang ni look nice and simple. comel je kan. haha .
orang chubby + gemok pakai nampak huduh sikit kot . macam aku ni haa . x layak pki dress ! hewhew :D

Tu je yang mampu aku ceritakan. as well aku hidup ni , tak pernah pulak terpikir dan berniat nak pakai dress. rase kelakar . nasib baik dah sedar diri. kalau x sedar diri , haii , dah macam ape gaknye aku pakai dress nnt. haha .yang paling penting , aku lebeh selesa dengan jubah je . look like dress jugak kan? but its more comfortable. x ketat :)

P/S : Perlu ke tengok gambar aku berjubah ? x payah laa . heee :D


#ecehh . tersipu-sipu malu.
dah macam mak orang daa.. ;D


#HE said : "macam mak datin" :')


candid picture . jarang buat pic candid tau :)
#bertuah gambar ni ;)

That's al for tonight . babye :)
Wassalam :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

My Life @Shahputra #Part 1


Assalamualaikum .

Hey cantik , cute , comel , pretty , jamilah AND Hai handsome ,kacak , stylo , jamil . #kikikiki :)

oke , ary ni saje nk menaip la . coz , so bored staying in hostel then nothing to do. so , my expression is to my lovey dovey blog #hikhok


by the way , just nak sharing cerita bout my life kat Shahputra ni . so far alhamdulillah , hepy sangat sebab kenal dengan budak-2 gorgeous , cute , awesome ,lagi comel ni .#bertuah korang kene puji dengan aku kan? suke lewwteww.

for ur information , since sem 1A dengan mereka2 ni , actually members of my class only have 15 people. dorang sume ni memang super duper the boom la! memang best kawan ngn dorang. sekepala , ngam la kate org . oke , nk dijadikan cite . pointer mase sem 1 kitorang pon oke . i pon oke tau . #hukhuk malu .

mse tau result sem 1 dah nk kua , mak aihh , nk gugur jantung , sumpah seram kan? first tyme amek diploma. first tyme nak dpt result by pointer ni kan. haishh . tup2 tetibe one day dpt msg from shiha .

"salam , kak myra . tahniah , akak dapat 3.18 pointer"

masyaAllah , subhanAllah !! shocked bagai aku wei . haha . mak aku terus ckp alhamdulillah . memang x sangka . paling cuak dgn subjek methodology programming . sumpah HARD KILLER subjek tu. tapi alhamdulillah , aku boleh atasi :) #syukur syukur *_*

and my target for sem 2 ni , mesti lah kene dekan . 1st try not bad kan . then second try ni kite buat betul2 . hehe . but ary tu dah test 1. bile compare kan result sem 1 dengan test 1 ni , aku nye pointer CGPA jadi 3.13 , turun sikit kan . haishh . sedih . #tsk tsk


oke la . just itu saje . nak pegi menghirup air hot chocolate yg sedap ni . kak fuzah bagi . yummy !k bye2 :)

wassalam :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 23 Februari 2012

Ewww? BELANGKAS?

Assalamualaikum..

Heyya heyya all's !
hey , aku pon xtau nape tajuk entry aku nampak pelik dari selalu. and let u all's know la kan.
korang tau tak hape ke bendenye belangkas tu? oke . itu sejenis binatang yang hidup dilaut.
haa . nak dijadikan cite la kan , while eating eating dekat restoran era gemilang tadi , tetibe terlintas di mulut kawan aku , akem . die tanye , belangkas tu hape haa? haha .

then , isu nak tak habes lagi sampai la ke kelas grafik dekat LAB 01 . haishh . tengah2 buat lesson dan tutorial tadi , tetibe pulak mereka-mereka yang "baik" ni bukak google carik gambar belangkas. haha . x pasal2 smpi habes mase x siap keje tu . penangan belangkas sgt hebat .
paling kelakar , dorang buat joke pasal belangkas . bukan main lagi sampai tanye lectur ,puan faradila pasal belangkas . dengan puan2 sekali gelak. oke, nk show off sikit picture.

dari pandangan atas seekor belangkas.




here are the BELANGKAS . unique and scaryyy ~ eww ! ;)

but something yang kite tak tau kan , belangkas ni boleh makan ke tak ? setahu aku , telur die boleh la. but not sure la pulak isi dia. let me show off telur belangkas.

oke , ni telur belangkas . telur die boleh makan . hehe..
orang melaka selalu bakar je..
and now , nak show off belangkas yang dah ditumis sedapp . adehh . jumpe resepi ni kat SINI.
#Siap ade resepi kauu.. nampak sedap. adehh . bole makan ke tak ? hurm -,-

#resepi tumis belangkas#

oke. that's all . selamat mencuba resepi bau . #tetibe . :P
WASSALAM ^_^

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 19 Februari 2012

My Bed's Bestfriend


Assalamualaikum..
holla ! happy sunday semua ! best sgt2 dapat borak-2 dekat TL yg sangat lajuuu ~
#tak menang tangan cik joyah nk reply sesatu *pemes kejap*

oke , actually .tengah bosan . kat TL pon ade si wafiqq tu saje yg melayan kitee .
facebook sume dah x leh bukak . akibat certificate hape ntah yg telah membuatkan aku kesedihan kerana tidak dapat mengonline fesbuk . tsk tsk tsk #sedih ni . pujuk laaa #

since pagi sampai sekarang online x benti ape punye kes la aku ni kan . #mencebik
nak pegi dating ,tak de boyfren . #cehh. menyampah.
then , yang menjadi penyeri hidup aku kat hostel ni hanyalah si LILO :') #sedih
bukan sedih ape , LILO ni la penyejuk mata , perawat jiwa duka lara hidup aku.

LILO sgt sayang akn tuannya, dan tuannya juga begitu . #sob sob sob. *nangis*
malam-2 nk tido mesti peluk die kuat-2 . xnk lepas .
actually , LILO ni somebody yang bagi . too close .
and nak wat cano . dah tak ditakdirkan bersama lagi. bukan ketentuan Ilahi.
kalau dah jodoh , x kemana kan?

btw , nk cakap dekat awak , Mr.A . Saya sayang LILO same macam saya sayang awak.
sikit pon sayang saya pada LILO ni tak berubah tau . :)
saya akan jage lilo elok-2 even saya tau , saya punya teddy kat awak tu ntah mane pergi.
tapi , ape2 yg awak bagi saya , saya hargai . saya simpan . saya jaga . dan saya sayang seperti mana sy sayang awk..

bukti yang saya sayang awak , selepas saya tinggalkan awak , takde sape pon dalam hati saya. saya setia hingga akhir hayat sehingga la awak betul2 dah lupekan saya . baru lah saya redha dengan ketentuan Allah ;')

p/s : masih ada sirna baru untuk saya dalam diri awak tak ? kalau xde , xpe . sata redha ! take care Mr. A :')

Ni LILO awak . kite jage die sampai akhir hayat ye ;')




♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Jumaat, 17 Februari 2012

I can FORGETTING u :)

i dont know why .kenape lah malam-2 macam ni aku tak tidur lagi . mungkin still hepy lagi sebab TL (Twitter) dengan member course DDZ (Computer Science Multimedia).#huh . bunyik orang dah penat menekan keyboard#. *kriukkk kriukkk* #bunyik perut lapar pulak! stress .

oke ,actually , aku nak story *syok sendiri* dengan kekesah moment aku past month.
now , insyaAllah , aku boleh lupekan kau . we just friend right .? dah xnk pke lebih dari tu . rase sayang aku pada kau memang x leh padam. tapi nak buat mcm mana , aku ade pendirian dan keinginan sendiri . bukan saje2 nak lepaskan kau tau . huhu . xpela . aku mintak maaf selama aku rapat dengan kau . kau jugak yg memutuskan untuk tidak seperti dahulu . xpe , lagipon , bercinta ni xde apa yang halal. insyaAllah , kalau ade jodoh , x kemana kan ? btw , aku sayang kau ,sahabat!
seburuk mane , sejahat mana pon kau , kau tetap sahabat aku dunia akhirat. :)

P/S : jage diri baik-2 . btw , aku dah kurus sikit . kau kan bg pesanan terakhir kat aku hari tu kan? kau suruh aku kurus kan? aku dah ikut ckp kau. terima kasih sahabat untuk segala-galanya :)

wassalam.

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Penangan TWITTER. haha

Hey readers !
Oke , assalamualaikum =)
Tonight nk cecite sikit kat kome pasal Twitter .
Entah kenapa mcm ni tetibe mcm "jodoh"..
sebab aku on twitter then ,KAKAK serta ABANG senior aku pon online.
#padahal sebaye je . tapi hormat . wakakaa *_*
paling xleh blah , TL penuh seyhh . #hewhew .letih menaip .
*life reduces 10 years*
siapakah abang dan kakak itu ?
meh tengok sikit molek dopp ghope mereka heh ~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


#oke . ni syahmi . abg k-pop#


#then ,si cantik ni NurFatin Nadiah. sangat cantik :)#




#ni pulak si kecekk tomeyy,Rasyantie Azreen. *hot retiss siket* hee :)#


#lastly , si comot Feyus Elmo . still single . nak number ? buleh! :) #
jgn lupe follow die kat blog SINI.

Almost DONE !
thanks for reading .
love u !
#muahh sikedd! <3
Wassalam :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 13 Februari 2012



Ya Allah , tabahkanlah hati hambaMU Ya Allah :'(


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

"Separuh Jiwaku Pergi"

Kenapa tajuk entry kali ni " Separuh jiwaku pergi"?
Ouh . sangat tacing dan sedih bunyinya . apakan daya..
Mulut kata TIDAK , TAPI hati masih sayang..
Aku insan yang lemah dan tak berdaya.
Kalau lah Allah kata manusia digalakkan bercinta walaupun belum bernikah,aku akan bercinta dengan lelaki bukan muhrim aku sampai akhir hayat.
Kalau lah cinta itu tidak dinodai dengan kelakuan jahat syaitan yang direjam,akulah orang pertama yang menerima cinta itu dalam hidup.
Aku akan cinta LELAKI itu mulai hari ini sampai bila-2 .
TETAPI,Allah tidak mengizinkan cinta sesama manusia yang tiada ikatan yang sah iaitu suami isteri.
Kalau bercinta selepas nikah itu,HALAL dan mendapat pahala.
Siapa yang tak nak kejar pahala Allah itu? Amatlah rugi kalau kita tak kejar..kan?
Disebabkan itulah,aku memutuskan untuk bersendirian sehingga lah aku benar-2 ingin dinikahi oleh bakal suami aku kelak. InsyaAllah . Amin.
Tapi,siapakah lelaki yang bertuah itu ? Layakkah aku untuk mengetahui dan menetapkannya ?
Tidak , Allah yang akan tentukan segala-galanya.
Persoalan nya, baikkah bakal jodoh kita tu ? Burukkah dia? MasyaAllah..
Hanya tuhan yang tahu. Kita kene terima setiap apa yang Allah dah rencanakan.
Jika kita mahukan seseorang yang soleh,kite kene jadi solehah dulu.
Jika kita mahukan seseorang yang solehah,kite kene jadi soleh dulu.
Adilkan Allah ? Subhanallah . Allah Maha Besar.
Jadi, tak perlu kite fikir siapa jodoh kita.
Allah akan tentukan segalanya..
Usah terlalu berkejar untuk mencari jodoh.
Allah dah tetapkan segalanya.. Usaha mesti ada walaupun jodoh itu datang sendiri.
Yang menjadi tanda tanya... mengapa " separuh jiwaku pergi"?
Jawapan : Allah sayang kan aku . Allah tidak mahu aku leka mencitai manusia melebihi DIA.
Senang cerita.. IM SINGLE BUT NOT AVAILABLE. HeHe ^_^
Wallaua'lam :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 12 Februari 2012

Hey Februari !

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh :)
Hey blogger ! Hari ni hari ahad = 12/02/2012
Wahh havockk tarikh ni ! best3 .
Actually sekarang dekat Restoran Rahmat depan SPV iaitu Hostel Cik Myra.
Tadi x jenguk nasik langsung pon .
Tu yang menyinggah makan kat sini sambil beronline .
Bosan kot dok bilik je kan .
Nak buat keje , macam fed up pulak bile line x betul . wakaka .
#Sambil menyelam minum air la kat sini# hehe *_* nakalkan !?
Oke , nak dijadikan cerita , sekarang dah bulan Februari .
Alhamdulillah , aku masih bernafas lagi di muka bumi Allah SWT ni.
Alhamdulillah . Bersyukur tak terkira . Amin :)
Walaupun pelbagai dugaan ,rintangan dan cabaran yang dilalui bersama orang sekeliling yang tersayang,aku cuba menjadi seorang HAMBA ALLAH yang tabah dan cekal untuk menempuhinya dengan redha . Syukur Ya Allah .
Alhamdulillah , Allah masih sayangkan aku .
Allah masih mahukan aku untuk mencintaiNYA SAHAJA.
Dan bukan sesuka hati menyerahkan cinta aku kepada manusia yang bergelar khalifah.
MasyaAllah . Hebat sungguh kuasa Allah .
Sekelip mata semua berubah.
Sekelip mata aku melupakan segala-galanya.
Tapi adakah aku mampu melupakannya sekelip mata?
Aku juga khalifah Allah , manusia biasa .
Sukar untuk aku melupakan segala-galanya yang telah aku kecapi selama hampir 2 tahun bersama HAMBA ALLAH itu.
Sungguh demi Allah ! Aku sayangkan dia .
Aku tak mahu bergelumang dengan dosa-2.
Walaupun aku tak sedar apa yang aku lakukan,segalanya adalah DOSA PERCUMA hakikatnya.
Kenapa dari dulu aku tak pernah sedar hal ini?
Mungkin belum masa dan hidayahNYA.
Dan sekarang ,Allah mahukan aku terus mencintai diriNYA selama-lamanya.
Dan aku bertekad,semoga..aku akan mencintai manusia (lelaki yang bergelar suami) setelah lafaz akad nikah darinya.. Amin..
Wallahua'lam :')

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Sabtu, 11 Februari 2012

Ouh My Blog ! Im Sorry Sayang !

Bismillahirrahmanirrahim . Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Hye semua blogger-2 yg cute miut !
Rindunyeee nak mem"blogwalking" blog kalian !
Dan.. Rindu jugak nak tulis entry panjang2 macam malam ni kan !
Nak tau tak sebab ape?
Rasanye hampir 2 bulan Blog kitee ni under construction!
Mula-2 sebab teringin sangat nak ade blog macam BABY E'e..
So , dia dah edit-2 bagai.
Last2,mcm nk ubah balik mcm yg lame punye .
hehe. so , tu yg lame x meng-hupdate :)
Oke , la . Kitee x sehat sgt ni . BYE2 ! :)
Wassalam =)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!