klik klik

klik klik !

Followers

Sabtu, 26 November 2011

Teka nama melalui suara. Awesome .!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

haa . sehat tak cik adik manis , cik abang hensem sekalian ?

kalau x sehat , meh cik myra bagi ubat . wikikiki :)#okegurau

so , petang-2 yg hujan lintang-pukang 2 3 minggu ni kan ..

Cik Myra nak celoteh siked la kan .

sebenarnye , den ni baru je balik dari driving class .

blajau kete . #syiokkkkkkkkk!!

pastu kan-kan-kan , abg Najib (Abg yg hensem ajar kite drive tuu),

die cakap tadi kat kite kan-kan-kan ,

die nk suruh kite QTI cepat-cepat .

pstu kan , nnt dah boleh JPJ n dapat P ! yeayyy ! #syeeerooonokkk!

Oke , mcm biase . abg hensem Najib tu akn dtg amek kite kat uma la.

and-and bawak kite pegi driving school .

sebab kite pakai agen , x mampu nk ulang-alik . #jaohhhhhuuuu .:)

then-2 , mcm bese . ary-2 bukan kite sorang je belajar . mesti ade yg len gak .

nak dijadikan cite kan , kite baru kenal sorang budak cute-2 la .

name die aida . sementara abg hensem Najib tu test budak len , kite borak-2 dulu.

then, kitorang pon pot-pet-pot-pet la .

dengar la kitorang borak-2 kat bawah ni :

Aida : err , name awak myra eah ?

Myra : a'ah . nape ek ?

Aida : Ouh ..patot la . dengar suara bole tahu nama awak , Myra.

Myra : Haa macam mane tu ?

Aida : orang cakap , name Myra ni selalunye suara yg gemersik , merdu ,lunak n sedap didengar

Myra : haahaha . kenape mcm tu pulak ?

Aida : sebab kebanyakan member aida pon ade name Myra .Bile dengar suara dorang je , terpukak gitu . best la dengar . huhu . mule-2 dengar cite dorang mcm x caye . tapi realiti la ,orang yg name Myra ni boleh memukau orang lain dengan suara nye .

Myra : err ??!@#$%^? #hikhok .
(sebenarnye dah termakan pujian si aida ni . syerooonokkk) !! huhu..

actually , sebelum cik myra mendengar cerita dan kesah dr aida tu , mmg ade sorang ustazah ni pernah cerita bende yg same . so , nak xnk , terima la kan . pujian je . bukan makian pon kan-2 .

so , thank you aida . seronok . hehehe .

kla . thank you bace eah . luv you .

jom layan tweet kite . klik kat link burung biru tu eah . #bukan angry bird taw :)

P/S : rinduuu Soutul Hanin (Pasukan nasyid tyme skolah dulu) sob..sob :'( #merengek !

bye-2 :)

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 20 November 2011

Aku ade Nickname . kOrang ade ?

hye pretty and handsome .
ape kabar u olls ? sihat ke .Assalamualaikum W.BT :)

hari ni Myra nk story pasal something yg Myra x pernah nak fikir akan ada .
opss ! apesal pelik je bunyiknye ? hehe ..oke . this is all about my nickname .
taw x , dulu kan . tyme skola , ade sorang mmber baik ni ..
name die ummulkhair fatimah binti mohamadamin ..*
wah semput nk type . pnjg sgt name die ni* hehe .
oke . beliau lah yg telah memberi nickname mse zaman skolah menengah DOLU-DOLU .

oke . korang mesti nak taw ape kan ? dia bagi nama aku MACHAN .
ouh . apekah ? name real aku NURUL AMIRAH HASSAN oke ?
ape kene mengena ngan MACHAN pulakk ni ? T,T

actually mcm ni , one day dok sembang2 dlm kelas tyme cikgu x masok .
so , depa dok sembang pasai nama nickname ni . *kedah plak dah logaht chek*?hehe . then , si sahabat Myra,ummulkhair ni pon cite la yg dia diberi nama samaran as OYE.
Dia ckp , adik2 die yg bagi . *pulak dahh*? -,-
bile tye die nape OYE ? die cakap sbb nme die ummulkhair . lme2 tersasul jadik OYE.
sbb si OYE ni ade adek kecik+pelat lagi.kononnya nk pgel nama si ummul ni as ummulkhair.
*full KONON*
disebabkan kePELATan yang melanda , tercipta la OYE .
haishh . malangnye nasib . tapi cute je name tu simple n best kan ?
hehe . oke2 *sory terMERABAN seketika* -,-
then ,nama Myra ni plak , dorang sllu pgel MYRA HASSAN .
ntah guane la kan jadik MACHAN.

sebenarny cmni . dorang pgel MYRA HASSAN .
then, MYA CAN . *disingkat kan* (rse mcm susah nk sebut)
last2 , dorang sebot MACHAN .haaa *amekaww*
so , kekal la smpi abes form 5 n STAM dengan kawan2 Myra ni .

but now , i miss that nickname .*nobody can call me more with MACHAN's name* sodeyyyyy -,-* -thanks ummul sebab bagi nama MACHAN* hehe .
BECAUSE ? because skang ni da msok UTM . and da dapat nickname bru .kawan baru.*bervariasi lagi uuuu!!

firstly , lecturer PROGRAMMING METHODOLOGY . nk pgel name aku tyme tu sbb nk kutip duit utk fotostat.
die ckp cmni : "Awak semua , nnt kumpul duit seorang RM6.00 untuk fotostat final exam past year paper then serahkan kepada SITI AMIRAH ye"..
then , budak kelas aku tergamam , ternganga , terkebil-2 . *cett !mcm ape je*
dorang pon jawab la balik : "Sape SITI AMIRAH puan? NURUL AMIRAH adela.."
then , puan pon menjawab : "Oh , maafkan saya . bagi duit dekat dia yang pakai tdg biru tu taw..Nurul Amirah ye?"
errrr .. *pandang kiri , pandang kanan , pandang belakang .. xde pon pakai tdg biru .
aku sorang je . aku kah itu?*
haha . terase kejap . walaweyh . di pgel aku SITI AMIRAH .
sejk ble plak NURUL jadik SITI ni kan .
so , aku just kasi kepala jatuh . *tanda setuju dan mengiyakan je* . hehe .
lepas dari tu . stat la keje gile dorang pgel aku SITI . haha .

kalau x pgel SITI pon , dorang akan pgel nama MAHER QASEH .
sebab MAHER QASEH EMYRA nama FACEBOOK aku . *and now da tukar nama FB CIK MACHAN. FB sengal!*
haha . sbb gatal sgt nk tukaw nama FB . skali tukaw , terus die ckp :
"SORRY , YOUR NAME ARE UNLIMITED TO CHANGE. THANK YOU"
mak aihhh . berdarah HATI aku taw ! grrrr++ *sabo nim*
tapi yang pelik nye kan . byk2 orang pgel MAHER QASEH kan , nape x sebut EMYRA sekali?
*aku dah lame x dgr orang pgel aku MYRA . asek pgel MAHER QASEH je . hehe .
*miss my old name*
aku xtaw la kan SEM 2 nnt ape pla nickname aku yg dorang bagi.
nak-2 dorang dah taw nickname "BARU"aku tyme skola dulu as MACHAN .
nmpknye . ade lagi la orang yg akan pgel aku MACHAN . redha . suke2 !
oke . stop writing . ZzZz :)

P/S : MACHAN asal dari perkataan JAWA yg bermaksud HARIMAU ! grrrr+ -
*Aku malu dorang pgel nama MACHAN depan ustazah tyme skola dulu . then kene tegur :
"Nape pgel die MACHAN ? taw x ape mksd MACHAN ? MACHAN tu HARIMAU taww!!"
mulai ary tu dorang expect aku GARANG MACAM HARIMAU . haha . *aku memang garang pon * bye -,-



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 16 November 2011

Kalau lah aku ada abang ..

Assalamualaikum ..

hye pretty and handsome ..

tibe2 malam ni tgn cik Myra gatal nak menaip .

oke-2 . terus pada topic .

ehem-2 . sape kat sini ade abang !!? angkat tiak tinggi-2 . hek3 .

sory2 . gurau saja :)

oke . kat sini nak meluahkan rase sedih+gembira+sadis ...and...and...ape lagi ? hehe

oke2 . tu je . hurm . korang korang ..

ape perasaan n feeling ek bile ade abg ni ?

best ke x ?

bagi Myra yang TAK PERNAH ade abg .. *tapi ade adik lelaki form 4 sorang * (nk usha ?)

hehe . .rase mcm besttttttttttnyewwwwwwwwwwwww ade abg ni !!

eh-2 . betol ke ?

haa . kalau nk taw betol ke x kan ? cube survey sape2 yg ade abg ni ..

cer tnye dorang .. best ke tak ade abg ?

kompem jawapan dorg TAK BEST !!

CEHH ! skaty je .

sory-2 . tu cik Myra punye survey ..

antara sebab2 dorg cakap x best adelah :

1) abg suke crik gaduh ngn adik * xmow mengalah taw*

2) kalau yg ade boyfren tu , rse mcm ABE is better than ABANG sendiri .
*hehe . faham kan ABE tu ? *

3) kdg2 bosan tengok muke abg . rse mcm nk penampar sebijik :) lalala .

AND ..

4) SEBAB-2 LAIN :)

then , bile tye plak org yg xde abg ni , best ke x kalau ade abg ?

antara jwpn dorg TERMASUK la Myra :

1) mcm best je ! nk jugak manje2 ngn abg . kalau minx pape mesti dpt .
*ala .. mcm boyfren la jugak kan* hehehe :)

2) kalau ade abg , mcm sweet je . mesti abg take care kat kite GILE-2 kan ? HAHA :)

3) kalau mak dapat abg hensem , mcm nk usha je . HAHAHA :) *Puihh*!

oke-2. tu je KOT sbb2 yg best kalau Myra ade abg .

contoh la kan , kalau kite ade ABANG ..

then , abg ajak kite kua . *berdua je*

nak-2 abg kite hensem ..

mesti de minah2 kat luar sane tu pke :

"wahh . hensemnye PAKWE die!!"

ekekeke ..padahal abang die je . HAHA .

oke la . xnk mengarot lagi .

bye2 :)

tengs for reading . muahh skit ! :*


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Isnin, 14 November 2011

MATA ohh MATA

Assalamualaikum..

Salam sejahtera .

korang sihat ?

haa . myra x sihat taw .

sedih2 . syafakallah !

tibe2 bangun tido pagi tadi rse berat gile mata .

macam bese . bangun tido terus tengok cermin .

tup tup . tengok2 rupenye sakit mata .

alahaii . dah lame x kene .

xde angin + ribut . tbe2 kene .

redha dan sabar jela kan .

hehe .

kbye2 :)

tengs fer reading :)



derita sakit mata

*gambar hiasan saje oke . lawa sgt la mate aku mcm ni . hehe*

♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Ahad, 13 November 2011

Tips berkesan nak turun 4 kilo dalam masa seminggu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera .

hye all'z !

ary ni teringin nak buat entry ..

nak cite pasal BERAT BADAN !

wahh . mcm best je kan ..

actually , myra still x caye yg dlm mase 3 hari , myra boleh turun berat badan smpi 4KILO !

sebenarnye , smlm g majlis penyampaian sijil adik myra .

then , jumpe la cikgu2 yg pernah bekerja dgn myra dulu.

*sebab dulu bekas cikgu sekolah tadika tempat adik myra belajar*

then , diorang tegur .
"wah , teacher myra dah kurus la!"

X caye je dorang ckp cmtu ! owsem gile ! haha .

then , ade la jumpe parents kepada budak taska yg myra pernah jage ni.

name die MIRA jugak ! hehe . *same plak name ank die ngn aku*

k nk g jumpe la mama die ni . sbb da ade depan mata . nnt ckp ape plak kan . hehee .

bayangkan la .. da stay depan mama si MIRA ni .

mak die boleh wat xtaw je .

tapi myra saje je pndang die lame2..

takkan mak die x pasan langsung kot sape aku ?

padahal xde la berubah mane fizikal aku..

last2 , agaknye die dah rase len mcm .

die pon tegur :

"Ni teacher myra ke !!??" *dengan nada agak sedikit tinggi*

aku pon dgn selamber nye menjawab :

"Yelah . hehe . tergelak la saya kak kalau akk x kenal saya. "

die pon ckp lagi :

"Sumpah cikgu . siyes saya x cam cikgu tadi . cikgu dah bnyak berubah !"

aku gelak dan sambung lagi :

"berubah ape nye kak oii ? xde pape la . still teacher myra yg dulu"

die pon berceloteh lagi :

"Cikgu nye body da kurus sket la berbanding dulu .. and pipi cikgu pon x tembam mcm selalu . nmpk sgt cikgu dah kurus taw . hehehe..ape rahsianya cikgu ? "

what ? die tye rahsia?
aku pon gelak dengan terguling-guling bile dgr die ckp cmtu . HAHAHA !
then aku ckp :

"X de rahsia ape pon kak . cume saya baru je x makan nasik seminggu .
x sangka dah turun smpi 4 kilo .! "

then , ade la bla bla bla punye story antara kitorg .
*malas nk describe , x penting pon*

after the end the program , kene tegur lagi dengan 2 3 org teacher.

THE same thing yang dorang tegur . haishh . >.<

ahakk ! sumpah aku malu beb .

kbye :)

p/S : malu nk tunjuk . tapi ni hakikat . HAHA . xde la kurus mane . orang yg lihat,dia yg menilai.


pipi dah x tembam sgt . :)


aww aww . malu . abaikan pemandangan belakang tuh :)
*tumpang bilik org amek gambar*


hehe . malunye . x kurus pon kan > still chubby-s . :)

bye .tengs for reading . :)


♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Khamis, 3 November 2011

33 FAKTA TENTANG LELAKI .


1) Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu.

2) Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka.
Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita.

3) Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

4) Apabila lelaki benar-benar sayang terhadap seorang wanita, mereka akan mengabaikan semua karakter negatif yang ada pada wanita tersebut.

5) Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka.

6) Lelaki sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan perhatian daripada seorang wanita.

7) Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka.

8) Seorang lelaki mampu menyukai wanita untuk seminit, kemudian terus melupakan mereka.

9) Apabila seorang lelaki bersedia untuk berjumpa ibubapa kekasih mereka, ini menunjukkan mereka benar-benar serius.

10) Lelaki juga akan menangis.

11) Lelaki akan lebih untuk berusaha memikat wanita yang menolak cinta mereka, ini adalah kerana mereka sukar untuk menerima kekalahan.

12) Jangan sesekali memberikan mereka mesej tergantung seperti “Ada sesuatu nk bgtau awak ni…. erm… tapi takpela”. Mereka akan membuat seribu satu andaian dan akan berusaha untuk mendapatkan jawapan.

13) Lelaki akan teruja apabila mendapat sentuhan yang tidak diduga.

14) Lelaki akan menjadi gagap apabila bercakap dengan wanita yang mereka suka.
Apabila wanita menyatakan tidak, hati lelaki akan menyatakan ‘ok…. takpe…. cuba lagi esok..’

15) Lelaki amat sayang ibu mereka.

16) Lelaki sanggup mengorbankan makan tengahari mereka semata-mata ingin memberikan wanita beberapa kuntum bunga ros.

17) Lelaki amat sukar untuk difahami melainkan anda seorang pendengar yang setia.
Adalah lebih baik anda menguji seorang lelaki itu terlebih dahulu sebelum mempercayainya. Tetapi, pastikan ia tidak mengambil masa yang terlalu lama.

18) Lelaki lebih bersikap terbuka untuk menceritakan hal peribadi mereka.

19) Lelaki amat suka apabila wanita yang menentukan pemakaian mereka.

20) Lelaki tidak suka kekasih mereka mempunyai hubungan dengan orang lain terutamanya kawan lelaki.

21) Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai.

22) Lelaki lebih banyak berfikir.
Imaginasi lelaki tiada had. Mereka mampu untuk membayangkan apa sahaja.

23) Ketinggian wanita adalah tidak penting, apa yang lebih penting adalah berat mereka.

24) Sukar untuk lelaki untuk melepaskan kekasih mereka terutama apabila sudah bercinta melebihi 3 tahun.

25) Lelaki tidak sukakan wanita yang materialistik.

26) Lelaki memiliki semangat yang kuat untuk berubah dan ianya perlu sokongan yang kuat daripada kekasih mereka.

27) Apabila lelaki menceritakan sesuatu yang serius, berikan perhatian yang sepenuhnya. Ia amat penting.

28) Lelaki lebih gemarkan wanita yang pandai memasak.

29) Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda.

30) Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca.

31) Lelaki paling tidak suka kekasih mereka keluar bersama lelaki lain berdua walaupun hubungan mereka hanya sekadar kawan.

32) Lelaki akan memaafkan kesalahan yang pertama dibuat, tetapi bukan untuk kesalahan yang kedua.

33) Lelaki tidak suka wanita yang terlampau mengada-ngada.
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Rabu, 2 November 2011

5 sebab kenapa perempuan menangis?


topik for today : kenapa perempuan menangis ?
actually , perempuan bukan suke2 nak nangis .
some guys fikir , perempuan yg suke nangis ni , gedik !
mintak perhatian,mintak dipujuk.
hello ! xsumenye mcm tu taw , cian kat girl2 ni ..hehe >.<
sebenarnye ,ade sebab kenapa girl ni menangis.


Sepanjang kehidupan seseorang pasti pernah melihat wanita menangis. Mengapa mereka menangis? Apakah punca yang membuatkan mereka menangis? Mengapa wanita lebih mudah untuk menangis berbanding lelaki? Pasti persoalan ini pernah berlegar-legar difikiran anda terutamanya lelaki. Tidak kira samaada mereka itu adalah ibu, isteri, kakak, adik, kekasih atau sebagainya, punca mereka menangis kebanyakannya sama. t5 akan menerangkan mengenai 5 punca utama mengapa wanita menangis.

Hormon- Seperti yang anda sendiri ketahui, hormon wanita lebih mudah berada di dalam keadaan yang tidak stabil terutamanya apabila mereka datang bulan. Tekanan yang sebelum ini biasa untuk mereka, akan menjadi satu tekanan besar yang mampu untuk membuatkan mereka menangis. Ramai wanita yang bersetuju menyatakan mereka lebih kerap menangis ketika datang bulan (haid). Elakkan daripada memberi sebarang tekanan kerana mereka akan menjadi lebih sensitif pada waktu ini. Dikhuatiri masalah yang kecil akan menjadi semakin besar.

Manipulasi- Adakah anda perasan bahawa kebanyakan wanita yakin bahawa lelaki lemah terhadap air mata wanita. Pemikiran seperti ini telah diterapkan sejak dari dulu lagi dan menyebabkan ada sesetangah wanita menyalahgunakannya untuk memanipulasi sesuatu keadaan itu. Mereka juga yakin bahawa seseorang lelaki sanggup malakukan apa sahaja hanya untuk memberhentikan tangisan air mata mereka. Ianya memang agak sukar untuk dinafikan, terutamanya apabila sedang berada didalam situasi, tetapi lama-kelamaan segala niat yang tersembunyi pasti akan terbongkar.

Luahan emosi yang ikhlas- Tidak semua wanita menangis kerana hendak memanipulasi anda, ia hanya segelintir sahaja. Lebih ramai wanita menangis kerana luahan emosi yang ikhlas. Seperti yang anda sendiri ketahui, pemikiran seseorang wanita lebih mudah dipengaruhi oleh emosi berbanding pertimbangan. Mereka secara automatik akan mengekspresikan sesuatu tindakan itu mengikut emosi yang sedang mereka lalui, berbanding lelaki yang cuba mengawal tindakan mereka supaya tidak terikut dengan rentak emosi mereka sendiri. Ini adalah perbezaan ketara antara lelaki dan wanita. Seseorang lelaki lebih mementingkan pertimbangan.

Kemarahan- Tidak sama seperti lelaki, wanita lebih cenderung untuk meluahkan kemarahan mereka melalui tangisan. Ia merupakan sifat semulajadi seorang yang bergelar wanita. Terutama apabila anda melakukan sesuatu perkara yang mereka tidak suka. Dan majoriti wanita bersetuju bahawa sekiranya mereka meluahkan kemarahan melalui tangisan, mereka akan berasa lebih tenang selepas itu. Ia juga dianggap salah satu alternatif terbaik untuk meluahkan perasaan bagi wanita.

Memori- Wanita merupakan makhluk ciptaan yang mempunyai pemikiran yang paling kompleks di atas muka bumi ini. Mungkin ketika anda sedang bergembira dan secara tiba-tiba sahaja mereka mampu untuk mengingati kenangan lalu yang boleh membuatkan mereka menangis. Menurut daripada kajian, wanita lebih banyak mengingati setiap detik kehidupan yang mereka lalui berbanding lelaki. Kebolehan memori mereka untuk mengingat kenangan dalam jangka masa yang panjang membuatkan mereka sering untuk muhasabah diri sendiri.

Tangisan memang agak asing bagi lelaki. Tetapi kesimpulan yang mudah untuk dibuat adalah, apabila wanita menangis, mereka sebenarnya memerlukan anda. Lakukan tanggungjawab anda sebaiknya untuk menenangkan mereka.
♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!