klik klik

klik klik !

Followers

Ahad, 20 November 2011

Aku ade Nickname . kOrang ade ?

hye pretty and handsome .
ape kabar u olls ? sihat ke .Assalamualaikum W.BT :)

hari ni Myra nk story pasal something yg Myra x pernah nak fikir akan ada .
opss ! apesal pelik je bunyiknye ? hehe ..oke . this is all about my nickname .
taw x , dulu kan . tyme skola , ade sorang mmber baik ni ..
name die ummulkhair fatimah binti mohamadamin ..*
wah semput nk type . pnjg sgt name die ni* hehe .
oke . beliau lah yg telah memberi nickname mse zaman skolah menengah DOLU-DOLU .

oke . korang mesti nak taw ape kan ? dia bagi nama aku MACHAN .
ouh . apekah ? name real aku NURUL AMIRAH HASSAN oke ?
ape kene mengena ngan MACHAN pulakk ni ? T,T

actually mcm ni , one day dok sembang2 dlm kelas tyme cikgu x masok .
so , depa dok sembang pasai nama nickname ni . *kedah plak dah logaht chek*?hehe . then , si sahabat Myra,ummulkhair ni pon cite la yg dia diberi nama samaran as OYE.
Dia ckp , adik2 die yg bagi . *pulak dahh*? -,-
bile tye die nape OYE ? die cakap sbb nme die ummulkhair . lme2 tersasul jadik OYE.
sbb si OYE ni ade adek kecik+pelat lagi.kononnya nk pgel nama si ummul ni as ummulkhair.
*full KONON*
disebabkan kePELATan yang melanda , tercipta la OYE .
haishh . malangnye nasib . tapi cute je name tu simple n best kan ?
hehe . oke2 *sory terMERABAN seketika* -,-
then ,nama Myra ni plak , dorang sllu pgel MYRA HASSAN .
ntah guane la kan jadik MACHAN.

sebenarny cmni . dorang pgel MYRA HASSAN .
then, MYA CAN . *disingkat kan* (rse mcm susah nk sebut)
last2 , dorang sebot MACHAN .haaa *amekaww*
so , kekal la smpi abes form 5 n STAM dengan kawan2 Myra ni .

but now , i miss that nickname .*nobody can call me more with MACHAN's name* sodeyyyyy -,-* -thanks ummul sebab bagi nama MACHAN* hehe .
BECAUSE ? because skang ni da msok UTM . and da dapat nickname bru .kawan baru.*bervariasi lagi uuuu!!

firstly , lecturer PROGRAMMING METHODOLOGY . nk pgel name aku tyme tu sbb nk kutip duit utk fotostat.
die ckp cmni : "Awak semua , nnt kumpul duit seorang RM6.00 untuk fotostat final exam past year paper then serahkan kepada SITI AMIRAH ye"..
then , budak kelas aku tergamam , ternganga , terkebil-2 . *cett !mcm ape je*
dorang pon jawab la balik : "Sape SITI AMIRAH puan? NURUL AMIRAH adela.."
then , puan pon menjawab : "Oh , maafkan saya . bagi duit dekat dia yang pakai tdg biru tu taw..Nurul Amirah ye?"
errrr .. *pandang kiri , pandang kanan , pandang belakang .. xde pon pakai tdg biru .
aku sorang je . aku kah itu?*
haha . terase kejap . walaweyh . di pgel aku SITI AMIRAH .
sejk ble plak NURUL jadik SITI ni kan .
so , aku just kasi kepala jatuh . *tanda setuju dan mengiyakan je* . hehe .
lepas dari tu . stat la keje gile dorang pgel aku SITI . haha .

kalau x pgel SITI pon , dorang akan pgel nama MAHER QASEH .
sebab MAHER QASEH EMYRA nama FACEBOOK aku . *and now da tukar nama FB CIK MACHAN. FB sengal!*
haha . sbb gatal sgt nk tukaw nama FB . skali tukaw , terus die ckp :
"SORRY , YOUR NAME ARE UNLIMITED TO CHANGE. THANK YOU"
mak aihhh . berdarah HATI aku taw ! grrrr++ *sabo nim*
tapi yang pelik nye kan . byk2 orang pgel MAHER QASEH kan , nape x sebut EMYRA sekali?
*aku dah lame x dgr orang pgel aku MYRA . asek pgel MAHER QASEH je . hehe .
*miss my old name*
aku xtaw la kan SEM 2 nnt ape pla nickname aku yg dorang bagi.
nak-2 dorang dah taw nickname "BARU"aku tyme skola dulu as MACHAN .
nmpknye . ade lagi la orang yg akan pgel aku MACHAN . redha . suke2 !
oke . stop writing . ZzZz :)

P/S : MACHAN asal dari perkataan JAWA yg bermaksud HARIMAU ! grrrr+ -
*Aku malu dorang pgel nama MACHAN depan ustazah tyme skola dulu . then kene tegur :
"Nape pgel die MACHAN ? taw x ape mksd MACHAN ? MACHAN tu HARIMAU taww!!"
mulai ary tu dorang expect aku GARANG MACAM HARIMAU . haha . *aku memang garang pon * bye -,-



♥ Terima Kasih Daun Sirih. Jemput datang blogwalking lagi yee :)♥

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

eh , komen tu je ? nanti komen lagi tau :)

WALL SAYA :)

e'eh , ape ni ? menarik !!